Webber se retrage din Formula 1 pentru a concura la Le Mans cu Porsche

de Daniel Popescu
Joi, 27.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a anunţat joi că se retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon după ce a semnat un contract pe termen lung cu Porsche pentru a concura la Le Mans 24h.

Esential 7 sezoane a concurat Mark Webber pentru Red Bull inainte de a-si anunta retragerea din F1
2 este numarul editiilor de Le Mans 24h in care a participat Webber (1998, 1999)
Mark Webber a confirmat joi speculaţiile apărute încă din luna aprilie cu privire la participarea în Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC) alături de Porsche începând din sezonul 2014.

Pilotul echipei Red Bull Racing se va retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon după ce a semnat un contract pe termen lung cu Porsche a cărui durată nu a fost confirmată.

Constructorul german va reveni anul viitor în WEC la clasa LMP1, competiţie în care este inclusă şi celebra Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Australianul spune că este nerăbdător să concureze la volanul unor maşini sport de performanţă în cea mai importantă competiţie de anduranţă din lume.

"Este o onoare pentru mine să mă alătur celor de la Porsche la revenirea în clasa principală de la Le Mans şi în Campionatul Mondial de Anduranţă.

Porsche a scris pagini de istorie în curse în calitate de constructor şi iese în evidenţă prin tehnologie şi performanţe la cel mai înalt nivel. Aştept cu nerăbdare această nouă provocare după timpul petrecut în Formula 1. Fără îndoială, Porsche îşi va stabili obiective foarte înalte şi aştept cu nerăbdare să pilotez una dintre cele mai rapide maşini sport din lume", a declarat el.

SCURT ISTORIC AL CARIEREI LUI WEBBER

Este o onoare pentru mine să mă alătur celor de la Porsche la revenirea în clasa principală de la Le Mans şi în Campionatul Mondial de Anduranţă.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Porsche a confirmat deja alţi trei piloţi pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Anduranţă. Fostul pilot de teste de Formula 1 Neel Jani se va alătura lui  Timo Bernhard (Germania) şi Romain Dumas (Franţa), care concurează pentru germani din 2010.  

Webber a mai concurat în Cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1998 şi 1999 pentru Mercedes, însă a abandonat în ambele ediţii. În 2002 a ajuns în Formula 1 la Minardi şi, după ce a trecut pe la Jaguar şi Williams, a devenit pilot al echipei Red Bull Racing în 2008.

Pe parcursul carierei sale în Marele Circ, Webber a obţinut nouă victorii, 36 de podiumuri, 11 pole position-uri şi a stabilit cel mai bun timp în cursă de 15 ori, însă a rămas în umbra coechipierului său Sebastian Vettel, care a cucerit trei titluri mondiale consecutive.

CINE VINE LA RED BULL RACING?

Retragerea lui Webber din Formula 1 lasă un loc liber la cea mai râvnită echipă din competiţie, Red Bull Racing. Kimi Raikkonen este considerat principalul favorit la acest post datorită preformanţelor obţinute pentru Lotus de la revenirea în Formula 1, mai ales că înţelegerea sa cu echipa britanică expiră la finalul anului.

Totuşi, Red Bull i-ar putea lua în considerare şi pe cei doi piloţi ai echipei secunde Toro Rosso. Într-o astfel de situaţie, Daniel Ricciardo are prima şansă de a semna cu Red Bull în faţa coechipierului său Jean-Eric Vergne, care nu a impresionat în primele curse ale noului sezon, cu excepţia prestaţiilor de la Monaco şi Montreal.

Via Mark Webber

Comentarii (10)

  • Pe de o parte Ohhhhhhh... he'll be missed, dar pe de alta parte WOOHOO Porsche SI Webber!!! Le Mans 2014 o sa fie bestial!!!
    15 1
  • ovidiu150882
    Sa vedem daca vitelul va avea cojones ca sa faca parteneriat cu raikkonen sau va alege un pilot mai slab ca cei de la toro rosso !! Eu mi-as dori din tot sufletul sa vina kimi ca sa-i scoata basinile din cap vitelului !!!
    35 15
  • pacat
    17 2
  • bbrunes
    Da, Kimi ar fi perfect, caci asa cineva va simti pe pielea sa ce inseamna sa fii pilotul nr. 2..cred ca aceasta retragere este poate una dintre cele mai bune decizii pe care Webber le putea lua. Se umilea de unul singur ramanand la o asemenea echipa care nu a facut decat sa ii puna bete-n roate in ultimul timp.
    24 8
  • Webber
    Un barbat adevarat! Si un lord al circuitelor!
    15 3
  • Pacat ca se retrage Mark din F1. Personal il consider un pilot foarte bun dar lipsit de sansa. Ca i s-au pus bete in roate la RBR ca sa castige Seb ... poate da, poate nu. Dar a avut prea multe "ghinioane neprovocate" de-a lungul carierei la RBR.
    Multumim Mark pentru cursele la care ai luat start si ne-ai delectat.
    Succes in continuare.
    22 3
  • Respect Mark Webber!
    Poate ca nu a fost ce mai rapid dar cu siguranta este in top. Pe langa asta este un pilot fara fite, iesiri necontrolate, cu fair play si cu un stil de pilotaj curat.

    Despre Kimi, nu stiu daca va veni pentru a fi nr.2 si de asemenea venirea la RBR nu ii poate garanta cea mai rapida masina din prisma schimbarilor din 2014. Si poate ca nici RBR nu isi doreste reeditarea duelurilor dintre coechipieri...
    12 1
  • Marian
    Cel mai slab pilot. Ma bucur ca pleaca.
    5 12
  • Marian in primul rind rand TOTI pilotii din F1 sint de elita. Altfel ... cel mai slab pilot are: nouă victorii, 36 de podiumuri, 11 pole position-uri şi a stabilit cel mai bun timp în cursă de 15 ori. Si tu asta numesti slab ? No coment ....
    8 1
  • Marian
    Prima victorie la 30 de ani. Cea mai buna masina de 3 ani incoace si rezultate slabe. A fost un pilot mediocru si ma bucur ca pleaca.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru