Arhiva stiri octombrie 2018

Joi, 11 Octombrie 2018 | Industrie

Daimler negociază o colaborare cu Geely: grupul german vrea să ofere servicii de car-sharing pe piața chineză

Grupul Daimler poartă discuții cu Geely pentru a înființa un joint-venture prin intermediul căruia să ofere servicii de car-sharing și ride-hailing pe piața din China, potrivit Bloomberg.
Joi, 11 Octombrie 2018 | TV: Filme Spion

VIDEO: Mercedes-Benz nu renunță la versiunea CLA Shooting Brake: viitoarea generație, surprinsă în timpul testelor

Viitoarea generație Mercedes-Benz CLA Shooting Brake a fost surprinsă în timpul testelor. Modelul nemților va prelua atât elemente de design, cât și accesorii de interior de pe Clasa A. Cel mai probabil, noua generație debutează la finalul anului 2019.
Joi, 11 Octombrie 2018 | O lume nebuna

Cursă neobișnuită: un Hyundai i20 WRC și o bicicletă se întrec în inima Portugaliei

Red Bull împreună cu Hyundai Motorsport prezintă o cursă neobișnuită între o mașină dedicată raliurilor și o bicicletă. La volanul lui i20 WRC se află Dani Sordo, în timp ce bicicleta este "ghidată" de riderul Andreu Lacondeguy.
Joi, 11 Octombrie 2018 | Masini autonome

Ford testează o nouă tehnologie pentru mașinile autonome: vehiculele “comunică” între ele, iar viteza este ajustată pentru evitarea coliziunilor în intersecții

Ford susține că, în viitor, mașinile autonome vor putea să circule pe drumurile publice fără să mai oprească în intersecții. Constructorul testează o tehnologie care permite vehiculelor să “comunice” între ele, iar viteza să fie ajustată astfel încât coliziunile să fie evitate. Astfel, drumul ar urma să fie parcurs fără oprire până la destinație.
Joi, 11 Octombrie 2018 | Intern | 9 comentarii

Prețuri Jeep Wrangler în România: noua generație pleacă de la 48.800 de euro

Jeep a publicat lista de prețuri pentru noul Wrangler. Pe piața din România, cea mai accesibilă versiune plecă de la 48.790 de euro. Clienții pot opta pentru două motorizări (diesel și benzină) și pentru trei niveluri de echipare.
Joi, 11 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Polestar va deschide primul său Concept Store în Norvegia în 2019: “Negociem deschiderea altor spații pentru clienți în toată lumea”

Primul Concept Store de la Polestar va fi deschis anul viitor în Norvegia, una dintre țările cu cea mai dezvoltată infrastructură pentru mașinile electrice. Brandul Polestar pregătește și alte lansări similare, urmând să atingă un număr de 60 de spații pentru consumatori până la jumătatea lui 2020.
Joi, 11 Octombrie 2018 | Industrie | 3 comentarii

Șeful interimar Audi își dorește să rămână în funcție: “Mi-ar plăcea să ocup poziția de CEO pe termen lung”

Șeful interimar Audi, Bram Schot, și-a exprimat intenția de a ocupa funcția de CEO al constructorului german, pe termen lung, în contextul incertitudinilor legate de succesorul lui Rupert Stadler. Bram Schot a fost numit CEO interimar la Audi în luna iunie, după ce Rupert Stadler a fost arestat în scandalul Dieselgate.
Joi, 11 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride | 5 comentarii

Renault dezvoltă o nouă generație Zoe: francezii țintesc o autonomie de 400 de kilometri conform WLTP

Viitoarea generație Renault Zoe ar urma să ajungă pe piață în 2020. Conform primelor informații, francezii vor ca modelul electric să ofere o autonomie de 400 de kilometri, valoare măsurată conform WLTP, plus îmbunătățiri consistente la nivelul interiorului.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Formula 1 | 4 comentarii

Sistemul de punctare din Formula 1 rămâne neschimbat în 2019: echipele nu au ajuns la un acord pentru acordarea de puncte până la locul 15

Echipele nu au ajuns la un acord cu privire la schimbarea sistemului de punctare din Formula 1, în condițiile în care au existat propuneri ca primii 15 piloți să câștige puncte.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride | 7 comentarii

Mercedes-Benz Clasa E primește noi versiuni cu sistem hibrid de propulsie: până la 320 CP și autonomie în modul electric de 54 de kilometri

Mercedes-Benz introduce noi versiuni pentru Clasa E. Modelul constructorului german va fi disponibil în varianta E300e (plug-in hybrid benzină-electric) de 320 CP sau în versiunea E300de (plug-in hybrid diesel-electric) de 306 CP. Autonomia în modul electric ajunge până la 54 de kilometri.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini autonome | 1 comentariu

Volvo va folosi tehnologie Nvidia pentru viitoarele sale modele autonome: primele lansări sunt programate după 2020

Volvo va utiliza tehnologie Nvidia pentru a dezvolta modele autonome pe noua platforma SPA 2, iar primele lansări sunt programate în prima parte a deceniului următor.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Modele noi | 2 comentarii

Informații despre versiunea de serie a conceptului Skoda Vision E: SUV-ul electric va fi disponibil în două variante de caroserie

Skoda Vision E va fi dezvoltat în versiune de serie atât sub forma unui SUV, cât și ca SUV coupe, iar ambele vor fi lansate pe piață până la sfârșitul anului 2021, potrivit unor informații neoficiale.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride | 4 comentarii

Detalii despre versiunea Mercedes-Benz C300de: plug-in hybrid diesel-electric cu 306 CP și autonomie electrică de până la 57 de kilometri

Mercedes-Benz a publicat detalii noi despre versiunea C300de. Varianta plug-in hybrid diesel-electric oferă 306 CP și 700 Nm. Autonomia în modul electric ajunge până la 57 de kilometri, iar livrările demarează la jumătatea anului viitor.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

SUV-ul Rolls-Royce Cullinan ar putea primi o versiune cu sistem hibrid de propulsie: britanicii nu exclud și lansarea unui frate mai mic

Rolls-Royce Cullinan, cel mai scump SUV de serie din lume, ar putea primi și o versiune cu sistem hibrid de propulsie. Britanicii vor să-l întâmpine cum se cuvinte pe viitorul rival Aston Martin Varekai.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Siguranta | 13 comentarii

Suspiciuni la Euro NCAP: unii constructori marchează distinct anumite componente pentru testele de siguranță

Mai mulți constructori marchează distinct unele componente precum airbag-uri sau sisteme de prindere Isofix pentru testele de siguranță Euro NCAP, ceea ce a generat incertitudini dacă acestea sunt similare cu cele care ajung pe mașinile aflate la vânzare.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini autonome

Un Range Rover Sport autonom a fost testat cu succes în Marea Britanie: “Vrem ca mașinile autonome să devină o realitate pentru clienți în cel mult 10 ani”

Un exemplar Range Rover Sport complet autonom a fost testat cu succes pe străzile publice din Marea Britanie, devenind primul model din istoria companiei ce reușește acest lucru. Grupul Jaguar Land Rover susține că mașinile autonome vor deveni o realitate în cel mult 10 ani.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Mediu | 9 comentarii

Soluție de compromis: statele europene au decis reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 15% până în 2025 și cu 35% până în 2030

Statele Uniunii Europene au stabilit ca producătorii auto să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 15% până în 2025 și cu 35% până în 2030, după negocieri dure care au durat peste 13 ore.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Modele noi | 1 comentariu

Mercedes-Benz lansează versiunea plug-in hybrid S560e: 476 CP și autonomie electrică de până la 50 de kilometri

Mercedes-Benz Clasa S este disponibil în noua versiune plug-in hybrid S560e. Modelul producătorului german oferă 476 CP și 700 Nm, iar autonomia în modul electric ajunge până la 50 de kilometri.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Ford a început producția de utilitare electrice în Germania: 3.500 de unități bazate pe modelul Transit vor fi livrate anual

Ford a anunțat începerea producției de utilitare electrice la fabrica sa din Koln (Germania) folosind tehnologia furnizată de start-up-ul StreetScooter al grupului Deutsche Post. Capacitatea de producție va fi de 3.500 de unități pe an.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Intern | 3 comentarii

România vrea mașini electrice mai ieftine în țările europene cu venituri medii scăzute: Ministerul Mediului sprijină țintele UE pentru reducerea emisiilor

România a propus statelor membre UE ca prețul mașinilor ecologice să fie mai mic în țările cu venituri medii reduse, respectiv cu o valoare a PIB pe cap de locuitor sub 60% din media UE, potrivit unui comunicat al Ministerul Mediului.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru