Renault dezvoltă o nouă generație Zoe: francezii țintesc o autonomie de 400 de kilometri conform WLTP

de Cornel Șocariciu
Joi, 11.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Renault Zoe ar urma să ajungă pe piață în 2020. Conform primelor informații, francezii vor ca modelul electric să ofere o autonomie de 400 de kilometri, valoare măsurată conform WLTP, plus îmbunătățiri consistente la nivelul interiorului.

În cadrul Salonului Auto de la Paris, Renault a anunțat că pregătește câteva surprize pentru fanii mașinilor electrificate (hibrid, plug-in hybrid, electric). Oficialii producătorului francez au anunțat că pe parcursul anului 2020 vor introduce pe piață versiuni plug-in hybrid pentru Megane și Captur, dar și o variantă hibridă pentru noua generație Clio.

Dar Renault nu uită de Zoe, modelul electric care a cucerit inimile europenilor. Conform primelor informații, francezii dezvoltă noul Zoe, iar fotografii spion au reușit deja să surprindă câteva cadre cu acesta. 

Voci apropiate companiei spun că noua generație Zoe va miza pe o platformă nouă și va integra un set de acumulatori ceva mai generos. În aceste condiții, francezii țintesc o autonomie de 400 de kilometri, valoare măsurată conform noului ciclu de testare WLTP.

Din punct de vedere estetic, modelul electric pregătit de Renault nu ar urma să ofere schimbări majore. În schimb, interiorul va prelua elemente de pe viitoarea generație Clio (materiale mai bune, tehnologii moderne și un ecran central poziționat pe verticală).

Debutul comercial este programat pentru anul 2020. 

Via | Autocar

Comentarii (5)

  • ACE - Craiova
    Cu un acumulator de 64 kWh aidoma HYUNDAI Kona EV sau KIA e-Niro pot obtine lejer, SI ASTAZI, cei 400 km autonomie WLTP.
    O problema o reprezinta insa GARDA LA SOL, la acest automobil...
    Cei 12 cm actuali sunt destul de mici pentru GROPILE pe care le intalnesti peste tot prin tara....
    Iarna de asemenea nu stiu daca e chiar O.K. pana nu se deszapezesc strazile si stradutele pe care circulam.....
    9 3
  • Focusul meu are 12cm...o singura data am avut o problema, cand am prins sub masina, prin padurile de pe langa Slava Cercheza, o ...broasca testoasa. Era huge!

    cu ceva atentie si constient la ce iti poate folosi masinuta asta, Zoe, eu zic ca te poti descurca lejer. Nu vad ca fiind un incovenient garda la sol
    10 6
  • Serios ca astazi mi-as cumpara-o cu acumulator de 64 si aproximativ 2000 E diferenta fata de actualul ZE40. Momentan sunt fan Kona, dar cu livrare dupa un an.. dezamagitor.
    Ne tot servesc asa cate putin ca nu mai stii ce sa cumperi, tot timpul astepti "pana la anu' ca apare ceva mai bun" si tot asa ana de an.
    Va avea mult de castigat cel care va veni cu o baterie zdravana, pret corect si livrare rapida. As indrazni sa spun ca nu prea vor sa le ofere pe toate intr-un singur pachet sau unii mai mici care ar vrea sunt "potoliti" de dictatorii industriei auto.
    41 0
  • @Eu-cred ca in momentul in care se va depasi 500km autonomie si incarcare rapida, va disparea "frica" de masini electrice. Si din acel moment prioritar va fi bugetul si nu performantele.
    @vianu-bine ca nu avem prea multe teastoase pe la noi prin orase.
    Serios vorbind 12cm prin oras care este destinatia cel putin acum pentru masinile electrice) ar trebui sa fie mai mult decat suficient.
    10 1
  • @Eu...masinile electrice sunt ca telefoanele, azi noi in doi ani sunt depasite
    @Alpine77...asta evidentiasem si eu, electrica, dimensiuni reduse,retea de incarcare extrem de mica, in Romania o folosesti pentru naveta suburbie-oras sau iesiri scurte de WE. Si apoi nu toate orasele scumpei noastre patrii sunt doar o borta, gaura ori sant. Cat despre drumuri, m-am cam saturat sa aud ca sunt cele mai rele din Univers
    7 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru