Audi a prezentat interiorul viitoarelor modele: butoanele dispar, dar apar trei ecrane mari și internet 4G

de Daniel Popescu
Joi, 07.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un cockpit virtual cu ecran de 14.1" şi alte două ecrane pe care poţi controla inclusiv sistemul de climatizare sunt noutăţile prezentate de Audi pentru interioarele unor modele precum TT şi Q7.

Esential 14.1 inch are noul cockpit virtual de la Audi
3 este numărul total de ecrane din interiorul noilor modele Audi
Audi şi-a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) ultimele inovaţii tehnologice pentru interioarele maşinilor sale, care evidenţiază încă o dată trendul de a renunţa la butoanele tradiţionale în favoarea unor ecrane cu funcţii touch.

Cockpitul virtual, cunoscut şi sub numele de Human-Machine Interface (HMI), a primit o actualizare şi beneficiază acum de un ecran OLED uşor curbat de 14.1", mai mare decât în cadrul versiunii iniţiale lansate în urmă cu doi ani.

Pe lângă acest ecran, consola centrală este formată din alte două ecrane AMOLED care alcătuiesc sistemul MMI (MultiMedia Interface). Acestea îţi permit inclusiv să controlezi sistemul de climatizare şi beneficiază de atingere haptică: simpla atingere a ecranului produce o vibraţie uşoară pentru ca şoferul să ştie că funcţia a fost activată fără să se uite neapărat la display.

În plus, sistemele includ o conexiune de date 4G cu viteze de download de până la 100 Mbps, dar şi un hotspot Wi-Fi pentru utilizarea unor aplicaţii precum Google Street View.

De asemenea, Audi foloseşte mai nou tehnologia OLED şi pentru blocurile optice spate, pentru frâne şi pentru semnalizare, principalul avantaj fiind posibilitatea se seta luminozitatea la nivelul potrivit în funcţie de condiţiile drumului.

Via Audi

Comentarii (15)

  • Oribil. Nu le-as tine in garaj nici sa mi le dea gratis. Urasc monitoarele mari in masini ! Cu exceptia celui de la partitie din spate din Phantom si Arnage !
    7 26
  • arata urat interiorul, foarte sters. sa urasti displayul mare? interesant
    8 18
  • si nu are pedale frana si acceleratie :)))
    8 6
  • @g
    Da..nu imi plac display-urile uriase la bord si multe. Vreau ceasuri clasice, si un monitor cu grafica buna cel mult cat e pe noul X5. Nu mai mare !
    9 17
  • @Scorpionule. Si mie imi plac la fel, insa viitorul nu arata asa. Fac pariu ca pana si loganul daca nu generatia viitoare (nu faceliftul ce urmeaza sa apara) atunci a 2-a generatie care trebuie sa apara va avea 100% implementate ceasurile digitale de la Renault, iar mie nu imi plac deloc, insa trebuie sa ne adaptam.
    14 5
  • daca le poti personaliza eu zic ca o sa-ti placa mai mult...
    6 3
  • @S
    Ma adaptez dar nu cumpar. Prefer varianta second daca viitorul arata asa. Se gasesc pe placul tutuor modele in stare buna de BMW, Mercedes , Audi etc. Sunt curios daca viitorul Porsche Cayenne o sa mai ofere aceste ceasuri clasice frumoase si un interior de masina normala si de bun gust pe viitor. Sper ca da. Ei au mai ramas neatinsi de epoca monitoarelor , Bentley si Rolls Royce! In rest numai modernisme fara personalitate...
    14 7
  • Subscriu scorpionului. Arata absolut oribil. Nu vad cei asa premium in a umple interiorul cu niste ieftinituri de ecrane touchscreen. Mai ales ca functioneaza mai prost ca butoanele clasice. Si nu mai ziceti ca asta-i viitorul. Viitorul il facem noi, cum vrem. Pur si simplu faptul ca putem face ceva, nu inseamna ca ar trebui sa facem acest lucru. Nu inteleg cum ajuta idioteniile astea de ecrane soferul sau cum maresc luxul masinii. Chestiile astea sunt atragatoare doar la noua generatie de copchii IT-isti care se masturbeaza de excitare cu gandul la noile electronice.
    14 9
  • arogantul
    am spus-o si cand a aparut noul XC90 si o repet, un buton pt clima si muzica si alte cateva chestii de baza trebuie sa ramana, altfel ce faci cand in plina autostrada se gandeste copilu ca ce misto e sa dea cu sticla de apa in ecranu mare a lu tati.
    cei care au copii mici 2-6 ani or sa inteleaga despre ce vb.
    15 1
  • @Sam93: Nu-ti faci viitorul cum vrei, te lasa sa te gandesti ca asa este, insa defapt mananci ce ti se serveste.
    7 2
  • Mitica Blajinul
    Acum multi ani, eram prin scoala generala, iar un professor ne povestea ca in viitorul apropiat televizoarele vor fi ca tablourile, agatzate pe perete. Ne mai spunea si de viitoarele telefoane fara fir.adica vei putea merge pe strada si vei putea sa vorbesti la telefon.Si chiar vei putea sa-l si vezi. Ne mai spunea ca scrisorile in plic vor disparea. L-am considerat nebun. Asa si cu Jules Verne.Toti au zis ca este nebun.
    Acum, trageti voi concluziile!
    10 1
  • Personal imi place viitorul asta. Multi zic "ecrane ieftine" insa nu stiu ca ecranele respective costa pana la 10.000 de euro impreuna. Mult mai mult decat niste butoane, fie ele si premium.

    Daca ne agatam cu disperare de trecut, zicand ca era mai bine acum X ani, atunci am devenit niste bosorogi. Nu neaparat bosorogi dpdv fizic. Mental.
    2 1
  • depinde de gusturi, de exemplu BMW a pastrat acelasi tipar de bord multi ani , special pentru proprietarii impatamiti, depinde cui se adreseaza masinile,nici mie nu mi plac ceasurile digitale si ecranele touchscreen dar nu sunt ieftine deloc.trebuie sa ne adaptamam
    2 0
  • inexorabil
    Vă place sau chiar vă extaziază acest viitor “extraordinar” ? Chiar nimeni nu-și dă seama la ce se va ajunge?...Epoca lui Antihrist se apropie cu iuțeala fulgerului, dar ce să vezi: omenirea doarme liniștită, ba chiar jubilează fără discernământ, lăsându-se hipnotizată de aceste enormități unice ȋn istorie: artificial intelligence și high tech (ah, mai că-mi vine să “tapetez” cu ele suprafața interioară a vasului de toaletă). Chiar dacă sunt retrograd și fundamentalist, am ȋnțeles și am admis, ȋn acest secol (cu chiu, cu vai, dar am făcut-o), niște etape și niște produse ale dezvoltării tehnologice, deoarece, de voie, de nevoie, inclusiv eu mă folosesc (ȋncă) de acestea, dar, tati, trebuie să existe o măsură și trebuie pusă o stavilă (din păcate, fără să realizeze consecințele pe termen lung și mizând pe futurism, GM a deschis cutia Pandorei când a prezentat, ȋn 1986, Graphic Control Center pe Buick Riviera), deoarece “tot ce este exagerat devine insignifiant” (Talleyrand), prefigurând astfel ȋndobitocirea civilizată și asistată tehnologic și omorârea ȋn masă a sufletelor…”Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera” (Galateni 6:7).

    La urma urmei, de unde până când este imperios să “vorbesc” cu tehnologia ȋnsăși??? Sau poate că ȋmi voi călca pe inimă și voi “dialoga” cu dânsa, dar apelând la niște expresii licențioase deprinse pe maidan…

    Butoanele dispar, dar, ȋn cazul meu, nu vor dispărea decât dacă mi le va fura cineva sau dacă ȋmi vor fi confiscate de…miliția spirituală a Noii Ordini Mondiale.

    Ȋntr-adevăr, @dgate, trebuie să ne “adaptamăm”. Evident, nu există termenul respectiv, fiind doar o greșeală neintenționată de ortografie, dar ȋmi place cum sună, așa că să se adapteze cine-o vrea; eu mă voi adaptama (la mersul pe jos și la apa caldă).
    0 3
  • @inexorabil Chiar erai simpatic in perseverenta cu care elogiai vremurile glorioase ale GM, se vedea ca esti pasionat si bine informat, om citit pe deasupra.Chiar daca te lungesti prea mult in absolut toate comentariile, aveam rabdarea sa le citesc.De cand o dai in conspiratii, misticisme, ordini mondiale, antihristi bisericoisme si balaurieni....cam ii dai in fasole.Ori ai innebunit de la prea mult barzaunit prin fata calculatorului, ori de prea mult stat cu nasu'-ntre file ori paranoia, cu toata stima si respectul, (toata lumea e nevoita sa o faca la un moment dat, unii definitiv) CONSULTA UN PSIHIATRU.Lasa un pic biblia si Talleyrand si ai sa vezi ca nu-i nici un antihrist, mai citeste cate ceva de specialitate si ai sa vezi ca nu-i nici un antihrist.Scopul e unul: Conectivitate, standardizare.Osingura telecomanda pt TV, dvd, frigider, espressor, aer conditionat si poate chiar masina intr-un viitor indepartat.Contactul sa fie minim, de la departare cu 2 clickuri sau cu ajutorul telefonului, pornesti incalzirea auxiliara, motorul, selectezi muzica ce ruleaza in masina, ii stabilesti o ruta etc.Nu-mi surade cred ca se exagereaza, insa trebuie sa avansam.Cine nu cumpara ambalajul, reclama si studiaza un pic piata, cantareste alegerile alegand strict ce are nevoie folosind si cu cap ce a cumparat, are numai de castigat.E loc de mai mult, de mai bine doar ca producatorii de orice din ziua de azi, daca sesizeaza un loc gol, o eventuala imbunatatire....BINGO!! Inca 10 functii odata cu ea, sa umfle pretul de la an la an, vizibil.Marketing-ul agresiv incearca sa te convinga ca ai nevoie de toate inutilitatile si, de cele mai multe ori, reuseste pt 80-95% din oameni in functie de posibilitati, cultura, zona.E doar dorinta corporatiilor de a deveni to mai mari, dorinta de imbogatire, lacomia unor falci prea grase deja, ciocoi si granguri hulpavi ce nu stiu ce-i aia limita.Plus baietii cu puterea legislativa si executiva ce se complac din motive mai mult decat evidente.Parca nu mai e Antihrist, nu? E logic tot ce se intampla, dintr-o data?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru