Audi lucrează la un monovolum bazat pe A3, rival pentru viitorul BMW Seria 1 GT

de Bogdan Mirică
Marti, 16.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce BMW a prezentat conceptul Active Tourer Outdoor, şi Audi se gândeşte la un astfel de model, bazat pe pltforma modulară MQB. Acesta va avea la bază compactul A3 şi va debuta, cel mai târziu, în 2017.

Deşi părea că Audi a completat definitiv gama lui A3 cu o varianta sedan, dezvăluită în primăvara acestui an, se pare că oficialii brandului din Ingolstadt au planuri de extindere mult mai ambiţioase.

Potrivit Automotive News, un nou membru al familiei compacte ar urma să îşi facă apariţia în intervalul 2016-2017. Acesta va fi, spre surprinderea tuturor, un model dedicat familiştilor şi menit să rivalizeze cu un potenţial Seria 1 GT, aflat de asemenea în curs de dezvoltare şi anticipat de conceptul Active Tourer Outdoor.

Surse din interiorul companiei, citate de publicaţia engleză, susţin că numele viitorului model ar putea fi Spacer, iar configuraţia îi va permite să ofere spaţiu pentru cinci sau şapte pasageri.

Esential 4.5 metri ar urma să măsoare viitorul Audi A3 Spacer.
2017 este anul în care se estimează că va apărea o variantă de familie a actualului A3.
Cunoscut în interiorul companiei cu numele de cod „elevated space vehicle”, viitorul A3 cu veleităţi de monovolum va miza pe aceeaşi platformă MQB a grupului Volkswagen, devenită populară pentru modularitatea sa şi folosirea pe mai multe produse ale concernului german.
Folosirea sa va duce la o lungime a caroseriei de 4.5 metri, suficientă pentru a garanta spaţiu interior generos pasagerilor, indiferent de configuraţia aleasă.

Modelul ar putea consemna şi implicarea lui Ulrich Hackenberg în procesul de dezvoltare. Coordonarea sa ar putea accelera proiectul şi chiar finalizarea unui concept până în luna septembrie a acestui an, când începe salonul Auto de la Frankfurt.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (2)

  • "După ce BMW a prezentat conceptul Active Tourer Outdoor, şi Audi se gândeşte la un astfel de model"... repede si maimutica :))
    3 3
  • Dah, a completat-o definitiv...
    De cabriolet, hibrid nu ati auzit?
    Ce-i drept, mai toti au inceput sa o dea in laturi cu diferiti cocostarci!

    P.S.: Pentru cei ce se plang de Design-ul "anost":
    Cand sunteti in trafic, atenti la cei de langa voi, la ce ajuta un Design "fermecator, interesant, fain de privit fara sa iti lesine ochii"?
    Sa provocati accidente, poate?
    Sau vreti sa va fericiti "mandra" blonda de pe scara de alaturi...
    Da, poate ca nu este aerodinamic, dar sa nu credeti ca va da masina mai ieftina daca are un Design cursiv!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru