Audi pregătește o schimbare majoră de design: grila modelelor va fi diferită în funcție de segment

de Daniel Popescu
Marti, 21.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi vrea să diferențieze mai bine modelele din gamă prin schimbarea designului pentru grilă. SUV-urile ar putea avea o grilă cu 8 bare orizontale, iar sedanurile o grilă mai mare decât coupe-urile.

Audi a ajuns la concluzia că o bună parte dintre șoferi fac confuzii între modelele constructorului de la Ingolstadt, prin prisma designului unitar și a puținelor elemente care să le deosebească cu adevărat.

Tocmai de aceea, germanii se gândesc deja la o măsură simplă, dar destul de radicală, prin care să evite această problemă, iar ideea îi aparține șefului de design exterior, Andreas Mindt.

Potrivit unor declarații făcute de acesta pentru presă australiană, principala componentă vizată de schimbări este grila.

Urmareste Automarket
Astfel, SUV-urile ar putea avea o grilă cu 8 bare orizontale, în timp ce sedanurile vor beneficia de o grilă de dimensiuni mai mari decât în cazul modelelor coupe.
De asemenea, trăsături asemănătoare de design pentru grilă vor avea și modelele de dimensiuni mai mari din gama A, așa cum sunt A6, A7 sau A8.
Pe de altă parte, în același scop vor fi modificate și unele elemente ale blocurilor optice sau ale capotei.

Pentru moment nu este clar dacă această strategie a primit aprobarea finală din partea conducerii Audi și nici când ar putea începe implementarea schimbărilor.

Via Moniteur Automobile

Comentarii (8)

  • GREAT_NEWS!!!
    Super....schimbare MAJORA de design...
    17 4
  • WOW !!! cat de inovator ! si revolutionar !! Audi trimite socheaza din nou industria auto !
    Vor lansa si nivelul de echipare Grill Line. Pentru doar 5000 de eur vei putea avea si tu grila de A8 cu 8 bare orizontale pe A3 ul tau !
    27 6
  • incredibil! Ce schimbare! Asa ceva nu am mai vazut de cand s-a inventat roata!
    17 3
  • Ca de obicei informatia nu e completa. S-a omis sa se precizeze ca pe segmentele de modele SUV-uri grilele vor fi mai mult inalte decat late iar pe SUVurile mici grilele vor fi mai putin inalte si mai putin late.

    Apoi daca pe limuzina A8 grila va fi foarte mare, pe A1 grila va chiar mica, logic un A3 va avea o grila ceva mai mare decat cea de pe A1 si mai mica decat cea de pe A8.

    Toate aceste "detalii", la milimetru, vor fi calculate in baza unui algoritm a carui core se vorbeste ca are peste 1.000.000 de linii de comanda iar executia efectiva va fi facuta intr-o noua fabrica ce va fi data in folosinta in jurul anului.
    17 7
  • cand eram si eu mai tanar, modelele se deosebeau intre ele prin faptul ca aratau complet diferit unu fata de celalalt. Acum, diferenta intre un A6 si un A8 o sa fie grila, tare.
    2 1
  • @wtf

    da, si pe vremea aia faceam un fel de concurs, cand vedeam o masina de la distanta, care ghiceste primul ce model e.

    acum nici daca sunt la 1 metru nu mai stiu ce e...tre sa ajung in spate sa citesc
    1 1
  • @vianu
    Tre sa mergi in spate sa citesti, asta daca scrie si nu a optat modelul fara badge! :)) E penibil ce se intampla la Audi cu designul.

    De fapt, salveaza foarte multi bani luand designul de la o masina si modificandu-l usor sa fie putin diferit.
    1 1
  • varu sandu
    numa prosti vorbiti cu toti pe aici !!!
    nici unu nu aveti audi mai nou de 2010 ...dar asa e romanu cu gura mare .....poti deosebi foarte usor ori ce model in afara de logan ...c a acolo nu ai numai doua variante vechi si nou ......
    si daca ar fi asa cum zic uni la bmw si mercedez deosebesti mai bine ???? si daca da ce importanta are ?? e bun l a barfa ? c a vecinu s i a luat e class nu c a e c class etc .....tipeni de oameni ce nu au ce face !!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru