Audi prezintă conceptul Q4 e-tron: SUV-ul electric are tracțiune integrală, peste 300 CP și autonomie de 450 km: versiune de serie la sfârșit de 2020

de Paul Cosma
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat Q4 E-tron Concept, prototipul care prefigurează versiunea de serie a unui SUV electric la sfârșitul anului 2020. Conceptul Audi beneficiază de tracțiune integrală, două motoare electrice cu putere totală de 225 kW (echivalent cu 305 CP) și autonomie de 450 de kilometri conform WLTP.

Conceptul Audi Q4 e-tron a fost prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva, care se desfășoară în aceste zile. Prototipul anunță lansarea unui viitor SUV electric compact, versiunea de serie fiind programată pentru sfârșitul anului viitor.

Audi Q4 e-tron concept este echipat cu două motoare electrice care dezvoltă un total de 225 kW (echivalent cu 305 CP) și promite o autonomie de “peste 450 de kilometri” conform standardului WLTP.

Motorul de pe puntea față dezvoltă 75 kW și un cuplu de 150 Nm, în timp ce motorul care acționează roțile spate are 150 kW și 310 Nm.

Noul SUV electric va fi construit pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Cu tracțiunea integrală quattro, conceptul Q4 e-tron promite o accelerație 0-100 km/h în 6.3 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la circa 180 km/h.

Prototipul are o baterie de 82 kWh care ocupă aproape întreg spațiul de sub podea și care poate fi încărcată în proporție de 80% în circa 30 de minute.

Cu lungime de 4.59 metri, lățime de 1.90 metri și înălțime de 1.61 metri, Audi își descrie conceptul ca fiind un SUV compact care poate fi condus cu ușurință și în oraș.

Până în 2025, Audi vrea să lanseze 12 modele cu propulsie 100% electrică, în timp ce își propune ca o treime din vânzări să fie asigurate de vehicule electrificate.

Via Audi

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    BRAVOS AUDI !!!
    Asta vrem de la europeni: masini EV accesibile cu autonomie cat mai buna... 450 km WLTP este un inceput bun de drum, mai ales ca varianta de serie va apare la anul.
    Conceptul arata chiar mai bine decat AUDI e-tron !!!!
    9 2
  • Edikkk
    Frumoasă !

    Nu sunt fan Audi, dar frumoasă maşina şi 450 km WLTP... Bravo Audi!

    Repede până nu termină europenii cu bani, banii pe Tesla...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru