Audi promite SUV-uri mai mari decât Q7 şi un design special pentru toate modelele quattro

de Bogdan Mirică
Joi, 23.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi vrea să extindă gama de modele Q. Aceasta ar urma să includă SUV-uri cu şapte locuri şi SUV-uri sportive. De asemenea, designul tuturor modelelor echipate cu quattro va fi diferit.

La începutul lunii decembrie, Audi confirma lansarea unui nou membru al gamei sale 4x4. Era vorba despre Q1, un crossover de clasă mică, programat să se lanseze în 2016.

Audi Q1, cel mai mic SUV al mărcii germane, a fost confirmat oficial

Se pare că modelul nu este singurul planificat de constructorul german. La Ingolstadt se coace o întreagă reţetă de SUV-uri, menită să facă din gama Q una dintre cele mai mari din segmentul premium. Informaţia vine de la şeful departamentului tehnologic Audi, acelaşi Ulrich Hackenberg, intervievat cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

SUV-uri mai mari decât Q7

Avem nevoie de maşini cu mai multe scaune. Monovolumele au această caracteristică însă nu sunt în trend sau sunt urâte. În schimb, SUV-urile sunt la modă. De ce nu le-am combina?

Ulrich Hackenberg
şeful departamentului tehnologic Audi
Potrivit lui Hackenberg, gama Q are foarte mult potenţial, făcând referire la deja anunţatul Q1. Modelul va fi construit pe platforma modulară MQB a grupului Volkswagen şi va fi asamblat în Germania, în locul viitorului Q5, a cărui producţie va trece Atlanticul, în Mexic. Pe lângă noul Q1, oficialul german susţine că gama Q poate urca dincolo de actualul Q7, referindu-se la modele mai mari cum ar fi Q8 sau Q9.

„Avem posibilitatea de a lansa ceva mai mare decât Q7, dar avem şi soluţia introducerii unor modele între cele actuale.

Putem avea un model între Q3 şi Q5 sau unul între Q5 şi Q7. Acestea sunt proiecte la care lucrăm şi pe care le discutăm”, a declarat Hackenberg.

Tot el susţine că poţi „adopta un comportament sportiv pentru SUV-urile Q sau poţi obţine spaţiul şi versatilitatea unui monovolum. Q poate deveni un stil de viaţă, o idee care să te ghideze către un anume stil. În plus, avem nevoie de maşini cu mai multe scaune. Monovolumele au această caracteristică însă nu sunt în trend sau sunt urâte. În schimb, SUV-urile sunt la modă. De ce nu le-am combina? Noul Q6 ar putea reprezenta o soluţie.”

Design special pentru modelele Quattro

Urmareste Automarket
Odată cu dezvoltarea gamei Q, Audi promite şi o nouă filosofie de design, capabilă să treacă peste această etapă „la indigo”, criticată dur de fanii care s-au săturat să confunde modelele între ele.
Limbajul de design nou va viza doar modelele quattro, încercând să le amplifice caracteristicile. Faţa modelelor Audi ar urma să devină orientată mai mult pe orizontală şi nu pe verticală, cum se întâmplă acum cu noua grilă.

Planul pentru o filosofie quattro vrea să readucă în prim plan tradiţia 4x4, începută în 1979 cu Audi Quattro Coupe. Actualmente, modelele cu tracţiune integrală se diferenţiază de celelalte doar prin logo-uri. Ideea germanilor este acela de a le scoate în evidenţă capacităţile cu un design mult mai masculin, muscular, cam în stilul modelului din 79.

Comentarii (10)

  • Mai bine iau un Dartz Prombron Wagon, il rotunjesc putin, ii pun emblema de Audi si gata SUV-ul cat un tanc, numai bun pentru gusturile interlopilor.
    13 9
  • crisst
    @dan - tare esti natarau, te votezi singur:D hahaha production
    9 16
  • Cu totata stima pentru audi, insa oricat s-ar expune sa construiasca modele din acesta liga, imi pare rau sa o spun , dar nu se vor ridica la performantele, si chiar personalitatea pura de design a Range Rover-elor cele noi.

    Sa auzim numai de bine !
    9 16
  • @Inexo-cuantic
    In principiu sunt de acord cu tine. S-au vazut incoltiti de noul Range Rover in special (versiune lunga) si vor sa scotata ceva concurent pt. el sa le ,,fure''din clienti. Nu se stie....poate o sa faca ceva la nivelul lor dar mai bun imi e greu sa cred.
    Totusi mi se pare ca intrec masura cu ele...Q7 e urias. Nu vreau sa ma gandesc la Q8/9 care probabil va fi confundat cu o dubita utilita (premium) de mici dimensiuni :))
    13 2
  • on-topic. Deci se poate si mai mare decat Q7. Sa fie in stilul lui R Classe? Macar balena aia de la Mercedes arata superbine. Dar cam mare, cel putin pentru piata europeana.

    off-topic
    mafia is back!
    acelasi stil, aceleasi fraze cu topica ciudata si folosirea de termeni a caror sens exprima altceva. Doar obsesia pentru o marca s-a schimbat.
    8 6
  • @Scorpionul.negru, cu toata stima, si eu zic ca mai bine s-ar fi oprit la Q7.
    Posibil ca viitorul SUV de la Audi sa bata RR, nu se stie. De fapt cine doreste sa fie pe primul loc, nu trebuie sa faca compromisuri, ci are nevoie de solutii, ei cam asa ar trebui sa gandesca si cei din conducerea Audi.
    Modelul Q7 mi-a placut cela mai mult dintre toate SUV/SAV-urile Audi. Si chiar il recomand celor care vor un automobil care sa ii transporte atat la serviciu cat si catre cele mai indeparatate destinatii montane. Finndca chiar este un autmobil elegant si puternic, care sa exceleze prin oferta de spatiu dar si prin dinamica.

    Salutari si sa auzim numai de bine !
    4 5
  • @Inexo-cuantic
    Da...a fost la vremea lui cel mai bun SUV cand a aparut. Si acum a ramas un SUV reusit si bun dar e depasit de noul Cayenne, Range Rover si X5.Chiar si de ML (chit ca nu imi place deloc ca design). Audi trebuie sa vina urgent cu un Q7 nou ca sa le faca fata.
    Eu nu il recomand celor care vor un SUV nou. Sa astepte modelul nou. Second e poate cea mai buna alegere in momentul de fata daca vrei suv confortabil de calitate la un pret de 15-22 de mii.
    5 1
  • Cand aud:
    - Avem posibilitatea de a lansa ceva mai mare decât Q7...
    - poţi adopta un comportament sportiv pentru SUV-uri...
    - Q poate deveni un stil de viaţă, o idee care să te ghideze către un anume stil....
    - Monovolumele (...) nu sunt în trend (...) În schimb, SUV-urile sunt la modă.

    imi vine sa sparg monitorul. Mi se confirma impresia ca lumea, chiar si cea civilizata, a innebunit complet. Deci au luat-o razna rau, ce sa mai...

    Hai sa sumarizam cele 4 idei de mai sus intr-o singura propozitie: E la moda sa conduci un SUV mai mare chiar si decat Q7 si sa ai un comportament sportiv cu acesti mastodonti de 2-3 tone (cu care, in cazul unei erori, ii maturi lejer pe ceilalti de pe sosea sau ii bagi sub tine) pentru ca numai asa iti poti exprima altfel decat prin cuvinte stilul tau de viata, care te va face compatibil cu un anume stil. Acum ne intrebam care-i stilul ala. Deja mi-e greata. Raspunsul nici nu vreau sa-l stiu....

    @vianu: exact, dar sa n-ai nici pretentii, nici sperante. E dauna totala, dpdv medical. Toti ceilalti care suntem "acasa" trebuie sa batem in lemn.
    14 1
  • @mntsn

    dupa ce am scris am avut un moment de indoiala. Poate ca nu e chiar asa. Am intrevazut un comportament mai normal la un alt articol. So fi schimbat omu'? A mai crescut? Sau e altcineva? Si totusi sunt indicii in stil care ma face sa cred ca e mai vechi pe aici.
    0 0
  • AndreiRN
    Este pt piata din SUA unde Q7 intra la categoria mijlocie ffind lasat in urma de GM, Ford si Dodge.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru