Audi TT Clubsport Turbo: concept de 600 de cai putere creat pentru fanii mărcii

de Bogdan Mirică
Vineri, 08.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi s-a pregătoit temeinic pentru reuniunea fanilor săi de la Worthersee. Constructorul german a pregătit conceptul unui Audi TT, echipat cu 600 de cai putere.

Audi a dezvăluit oficial conceptul pe care îl va expune cu ocazia Festivalului de la Worthersee. Aşa cum mulţi anticipau, este vorba despre un concept care are la bază modelul TT. Prototipul se numeşte TT Clubsport Turbo şi este un derivat cu foarte mulţi cai putere al modelului de stradă.

Sub capotă se ascunde motorul TFSI de 2.5 litri, cu o turbină electrică, capabil să livreze o putere totală de 600 de cai, alături de un cuplu motor de 650 Nm. Resursele sunt administrate cu ajutorul unei transmisii manuale cu şase rapoarte, care trimite totul către cele patru roţi prin intermediul tracţiunii integrale quattro.

Conceptul cântăreşte doar 1396 de kilograme şi promite să atingă 100 de km/h în doar 3.6 secunde. Viteza maximă este şi ea impresionantă: 310 km/h, adică o valoare demnă de obicei de supercaruri.

Posteriorul e dominat de un eleron impresionant.

Esential 600 de cai putere oferă conceptul Audi TT Clubsport Turbo.
3.6 secunde sunt necesare conceptului pentru a atinge 100 de km/h.
Bagajul de putere este trădat la exterior de un kit de caroserie nou, care creşte lăţimea maşinii cu 14 cm.
Pachetul de accesorii, create din fibră de carbon, include şi un eleron ajustat manual, similar celui regăsit pe Audi Sport TT Cup.

Interiorul este ranforsat cu un roll-cage creat cu tuburi din titaniu, şoferii stau în două scaune uşoare echipate cu centuri în patru puncte, iar pielea Alcantara este oferită în două culori, negru şi portocaliu.

Deşi mulţi vor fi tentaţi să creadă că noul Audi TT Concept Turbo a fost creat pentru a sta la baza viitorului TT-RS, oficialii germani au infirmat această posibilitate. Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare Audi, a declarat că tehnologia expusă pe conceptul de la worthersee este foarte aproape de producţia de serie.

Comentarii (1)

  • Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de dezvoltare Audi, a declarat că... ati fost flamanzi? cel putin verificati articolele dupa publicare :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru