Cântec de lebădă pentru Audi TT. A fost construit ultimul exemplar, în Ungaria

de Tiberiu Safta
Joi, 23.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat oficial sfârșitul producției modelului sportiv TT. Ultimul exemplar a fost construit în Ungaria, la uzina Audi de la Györ.

După o producție care a durat 25 de ani, a venit timpul să ne luăm rămas-bun de la Audi TT. Pe parcursul acestui an, constructorul german a lansat mai multe ediții speciale de adio exclusive în anumite țări. Acum, Audi a confirmat oficial că a produs ultimul exemplar al celebrului coupe.

Astfel, exemplarul cu numărul 662.762 a fost asamblat în ziua de 10 noiembrie 2023, la uzina Audi de la Györ, Ungaria. Ultimul exemplar este un TTS Coupe, ceea ce înseamnă că sub capotă se regăsește motorul TFSI de 2.0 litri care dezvoltă 306 cai putere. Exemplarul final primește și sistemul de tracțiune integrală quattro.

Prima generație Audi TT a fost lansată în 1998. Aceasta a fost urmată de o nouă generație în 2006, iar a treia și ultima iterație a modelului sportiv a fost lansată în 2014.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Audi Deutschland (@audi_de)

via Audi

Comentarii (2)

  • in sfarsit, simteam ca nu se mai termina telenovela asta.

    a fost faina masina si inca este pentru cei care o au, bravo lor, dar clientela pentru asa ceva s-a cam evaporat.
    8 3
  • O masina 'sport' pe mecanica de VW Golf. Ajunsa recent la circa 70.000 de Euro pt motorizari si echipari de varf ... Nu m-a atras niciodata. Dar si o bula de oxigen pt economia Ungariei ...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru