Bani mai puțini pentru șefii Volkswagen: bonusul anual al președintelui nu va mai depăși 10 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 07.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Investitorii Grupului Volkswagen vor să taie din valoarea bonusului primit de președinte și de membrii consiliului de conducere. Asta după ce anul trecut bonusurile managerilor au ajuns la 63 de milioane de euro.

Chiar dacă a devenit cel mai mare producător auto la nivel mondial, Volkswagen nu traversează o perioadă foarte roz. O parte din managerii săi au fost chiar arestați după scandalul Dieselgate, o altă parte urmează să fie acuzată de distrugerea unor probe (documente și emailuri), iar marea masă a angajaților ar urma să se reducă cu 30.000 de oameni până în 2020.

Volkswagen încearcă astfel să reducă cheltuielile cu aproximativ 3.7 miliarde de euro anual, până la finalul acestui deceniu.

Se pare că nici președintele companiei nu va scăpa de aceste măsuri. Potrivit unor informații neoficiale, salariul președintelui va fi plafonat la suma de 10 milioane de euro pe an. Chiar dacă poate părea o sumă astronomică ea pare mică dacă o comparăm cu salariile primite în anii precedenți de președinții Grupului VAG.

Esential 16 milioane de euro a primit Martin Winterkorn în anul 2014.
12 milioane de euro a primit bonus Matthias Muller la finalul anului 2016.
Spre exemplu, în anul 2014, Martin Winterkorn primea aproape 16 milioane de euro pentru rezutatele companiei.
În 2015, în ciuda scandalului Dieselgate, Winterkorn tot a încasat peste 7 milioane de euro. Nici actualul președinte Matthias Muller nu se poate declara nemulțumit, întrucât la final de 2016 a primit 12 milioane de euro pentru rezultatele de anul trecut. De fapt, suma alocată bonusului anual pentru oamenii din conducere s-a ridicat la 63 de milioane de euro.

Investitorii sunt revoltați de sumele uriașe pe care le încasează managerii și au cerut plafonarea bonusului pentru președinte la 10 milioane. De asemenea, ceilalți membri din comitetul de conducere nu au voie să depășească această sumă. Bonusurile vor fi acordate în funcție de dividende și de evoluția prețului acțiunilor.

Pentru a intra în vigoare, noile reguli de plată trebuie să fie supuse votului celor 20 de membri din consiliul de conducere al grupului german. Propunerea va fi discutată de consiliu în data de 24 februarie.

via reuters

Comentarii (6)

  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    Da, cam puțin 10.000.000 de euro/an...Suma din buzunarul lui e proporțională cu nr. de cotizanți la gogoașa vw.
    16 6
  • Stupiditatea societatii...
    10 Milioane de euro/dolari aruncati la gunoi anual(pentru o singura persoana....
    Sunt de parere ca acest om nu isi merita nici pe sfert.....salariul de 10 milioane....dar asa e lumea asta.....
    Si o copila de 18-19 ani care defileaza pe podium de 4-5 ori pe saptamana cate 3-4 ore castiga in ordinul milioanelor de euro anual....
    Aroganta totala......
    Un medic care salveaza vieti sau un inginer care inventeaza ceva calumea nu castiga bani astia nici in 10-15 ani....iar alti i primesc ca un 'dar'
    23 2
  • babacloanta
    Este o aroganta nesimtita. Sa platesti asemenea salarii/bonusuri unor directori pe de-o parte si sa strangi cureaua/disponibilizezi pe de alta. Mult! Prea mult!
    18 4
  • Un cetatean
    "Mai taie din ele...da-le d@cu"
    10 1
  • Home Depot a pierdut bani 5 ani la rand iar seful mare a primit in toti anii astia 240 de milioane. Iar voi va opariti pentru 10-15.
    7 2
  • Clar! L-a saracit!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru