Bentley acuză marca Lincoln de plagiat în cazul conceptului Continental: "În locul vostru l-am fi denumit Flying Spur Concept"

de Mircea Meșter
Joi, 02.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Discuţii aprinse în industria auto după ce designerul-şef Bentley, Luc Donckerwolke, l-a acuzat pe omologul său de la Lincoln că s-a inspirat masiv din Flying Spur atunci când a desenat conceptul Continental.

În loc să pregătească terenul pentru designul viitoarelor modele ale mărcii, nou-lansatul concept Lincoln Continental a iscat discuţii din ce în ce mai aprinse în lumea auto pe tema liniilor sale exterioare, care seamănă foarte mult cu cele ale lui Bentley Flying Spur. Iar ultimii intraţi în această discuţie sunt nimeni alţii decât designerii-şefi ai celor două mărci, care au ieşit în evidenţă pe Facebook pe marginea acestui subiect.

Primul care a reacţionat a fost Luc Donckerwolke, şeful de design al mărcii Bentley, care i-a scris public lui David Woodhouse, omologul său de la Lincoln: "În locul vostru aş fi păstrat farurile rotunde şi l-aş fi denumit Flying Spur Concept", i-a scris Donckerwolke lui Woodhouse. Aşa cum era de aşteptat, reacţia directorului de creaţie Bentley a fost sprijinită de comentariile publicului care a asistat la această discuţie online, moment în care designerul Bentley a continuat: "Dacă doriţi, vă putem punem la dispoziţie elementele platformei de producţie a lui Flying Spur".

Bentley Flying Spur (sus) şi Lincoln Continental Concept.

Deşi Woodhouse a refuzat să intre în polemică cu Donckerwolke, răspunsul celor de la Lincoln a venit la Salonul Auto de la New York, acolo unde Stephen Odell, directorul de marketing al Grupului Ford, care deţine în portofoliu marca Lincoln, a trecut la contraatac: "Nu există niciun motiv pentru a spune că am copiat designul altei mărci.

Continental-ul nostru are caracterul său propriu, o arhitectură independentă şi propriile aspecte ca maşină. Nu avem nevoie de platforma de producţie, mulţumim. Ne vom descurca", spune Odell.

Discuţia publică dintre oficialii celor două mărci vine în contextul în care cele Lincoln şi Bentley împart numele Continental, care este folosit fără probleme de ambii constructori pe pieţele pe care activează. 

Nu este pentru prima dată când designerii mărcilor deţinute de Ford sunt acuzaţi că s-au inspirat din industrie. Nu mai departe de 2011, oficialii Aston Martin au declarat că noua generaţie de modele ale mărcii Ford - Fiesta, Focus şi Mondeo - au o grilă care seamănă foarte mult cu cea de pe modelele mărcii britanice care până în 2007 făcea parte din portofoliul Ford Motor Company.

Grila este unul dintre elementele asemănătoare între cele două modele.

 

via Automotive News | MSN

Comentarii (2)

  • ma gandesc ca astia au externalizat si proiectul pentru concept si o fi ajuns prin subcontractori pana in...China. Acolo un chinez mic, garbovit platit cu un sacushor de orez in cele 8 ore cat i s-au dat pentru finalizarea job-ului a scos...un Lincoln.

    acum s-ar putea sa ma fi inselat. Posibil ca sursa sa fie un indian care pentru 20 de rupii sa fii castigat bet-ul de pe freelancer(punct)com.

    on-topic...imi place mai mult Lincoln-ul.
    21 7
  • Adrian
    Oricum farurile parca aduc a Volvo S80... :)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru