BMW face primii paşi spre propriul serviciu de transport concurent pentru Uber: germanii vor testa maşini autonome din 2017

de Daniel Popescu
Luni, 05.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va avea o flotă de 40 de maşini autonome pe care le va testa în Munchen începând de anul viitor, cu scopul de a lansa la un moment dat un serviciu de transport.

Constructorii auto au început să descopere recent un nou tip de serviciu prin care pot obţine venituri suplimentare pe lângă cele tradiţionale legate de vânzarea maşinilor.

Inspiraţi de serviciile unor platforme precum Uber, producătorii sunt tentaţi să lanseze propriile servicii de transport cu maşini autonome, iar BMW este ultimul înscris pe această listă. Constructorul german a anunţat că anul viitor va începe testele cu o flotă de aproximativ 40 de maşini autonome pe străzile din Munchen, înainte de a extinde proiectul şi în alte oraşe germane. "Va exista un şofer de teste antrenat în spatele volanului fiecărei maşini", menţionează oficialii BMW.

Urmareste Automarket
Constructorul german consideră că serviciile de transport cu maşini autonome, prin care oricine va putea plăti pentru a ajunge rapid dintr-un loc în altul fără să mai apeleze la taxi-uri tradiţionale, vor deveni comune în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat.
"Astfel de servicii nu sunt altceva decât condus autonom manual. Imediat ce te dispensezi de şofer, ai o licenţă pentru tipări bani", spune Tony Douglas, şef de strategie pentru serviciile de mobilitate ale BMW.

Constructorul consideră că va avea un avantaj comparativ cu Uber prin faptul că va deţine întreaga flotă de maşini, în timp ce Uber se bazează pe maşinile personale ale şoferilor. "Uber nu deţine propria flotă de maşini. Dacă ai propria flotă, poţi face oferte pe care alţii nu le pot oferi, cum ar fi să oferi serviciul pentru o anumită comunitate", spune Harald Krueger, CEO-ul BMW.

Anterior, BMW a anunţat că va lansa primul său model autonom în 2021.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Constructorii auto au început să descopere recent un nou tip de serviciu prin care pot obţine venituri IN LOCUL CELOR tradiţionale legate de vânzarea maşinilor.

    ... pentru ca nu ne apuca 2030 si cererea de masini se va restrange drastic pe segmentul de turisme.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru