BMW şi McLaren dezvoltă motorului viitorului: mai multă putere pentru aceeaşi capacitate

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi McLaren vor colabora pentru dezvoltarea unei tehnologii de combustie mai bune pentru a oferi motoare mai puternice la aceeaşi capacitate ca în prezent.

Grupul BMW şi producătorul de maşini sport McLaren au anunţat semnarea unui parteneriat tehnic prin care îşi propun să îmbunătăţească tehnologia motoarelor.

Ca parte a acordului, cele două companii îşi propun să dezvolte tehnologia de combustie a motoarelor cu scopul de a obţine o putere mai mare pentru aceeaşi capacitate ca în prezent. O astfel de îmbunătăţire ar permite inclusiv reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Ambii producători intenţionează să folosească noile tehnologii în viitoarele motoare ale modelelor lor, iar McLaren a avansat ca termen anul 2020. Proiectul este finanţat cu 14 milioane de lire sterline de guvernul britanic, în timp ce alte 14 milioane de lire sterline sunt investite de BMW, McLaren şi alţi furnizori auto implicaţi în proiect.

Urmareste Automarket
"Suntem mulţumiţi să facem parte din acest proiect.
BMW şi McLaren au o reputaţie excepţională pentru construirea celor mai bune motoare. În acest proiect, partenerii vor dezvolta împreună o nouă tehnologie de combustie"
, afirmă un purtător de cuvânt al BMW.

La rândul lor, cei de la McLaren afirma că vor continua să dezvolte în paralel propriile motoare pentru maşini sport. "Vom continua să construim independent propriile noastre motoare, iar beneficiile acestui proiect ne vor ajuta să accelerăm dezvoltarea următoarei generaţii a trenurilor de rulare", afirmă oficialii McLaren.

Via Autocar

Comentarii (13)

  • In loc sa faca motoare mai puternice la aceeasi cilindree.........de ce nu fac motoare de cilindree mai mica cu puteri asemanatoare celor de acum???/.....urmand sa scada si greutatea motorului cu 30-40 kg.
    Am spus de multe ori ca as vrea ca BMW sa construiasca un nou M50...
    Un 6 in linie de 2L cilndree cu 300 de cai ar fi perfect....
    Ford, Vw, Honda au momentan motoare de 2L cu puteri de peste 300hp....cand BMW iti da 300 de cai din 3L.........
    Motoru de pe A45AMG ofera 175hp per litru cilindree pe cand motoru de pe M2 doar 120-125....
    8 11
  • someone
    ultima data cand bmw si mclaren au lucrat impreuna, a iesit ceva de legenda.....asteptam rezultatul acestei noi colaborari, si sper sa fie mai bun decat precedentul
    11 3
  • Dragă @tzenu, A45 Amg și M2, cu toate că sunt în același segment, sunt total diferite, poate o să înțelegi cândva, Bmw nu mai are ce să demonstreze în privința cailor raportați la cilindree, au devenit mai maturi, chiar crezi că din 3 litri nu puteau obține mult mai mult? Mercedes poate să scoată și 500 de cai din 2 litri, Bmw nu dorește asta.

    Această colaborare cu McLaren nu poate decât să mă bucure, cu toate că nu cred că va mai ieși ceva la fel de minunat, cum a fost McLaren F1, care rămâne și astăzi cel mai rapid supercar cu motor aspirat.
    14 2
  • eu astept Nissan Micra e-power, care o sa fie versiunea europeana a lui Nissan Note e-power din Japonia

    catralioane de cai putere pasioneaza doar nebunii
    8 4
  • Viitorul trebuie sa fie hidrogenul restul e can can...
    6 2
  • mai bine angajau niste ingineri electricieni..
    2 1
  • parca baietii aia care aleg cele mai bune 10 motoare ele anului laudasera de curand un motor de 2 litri care scotea 367 de caluti frumosi putere, dar pe onoarea mea ca nu vorbeau de un motor biturbo, ci de un motor cu turbo si supraalimentatie, hmmmmm, oare ce motor era ala, parca nu era nemtesc, sigur nu era cu stelutza in frunte, era altceva.................
    oricum, vad ca nici unul din comentatorii de pe AM nu a vb de acea petarda de motor, toata lumea vorbeste de motorashul cu stea in frunte, neamtul, ca deh, germanii stie meserie cu motoarele, restul, niste amatori.
    7 2
  • erata
    am gresit, A45 AMG nu are bi turbo, are twin scroll turbo, care e alta mancare de peste.
    cunoscatorii stie ce e aia, restul, puneti mana oe carte
    7 9
  • Da, mah. Cunoscatorii stie.....They knows or he know.......Whatever!
    5 7
  • @kote
    m-am gandit totusi sa nu il bag si mai rau in ceata cu engleza, asa ca am scris doar pe rrrrromana sa inteleaga si tzenu
    7 2
  • si tu incepi sa te lauzi ? Asa,ca pinocchio deValcea? Cred ca daca te apuci sa scrii in engleza, ii bagi in ceatza si pe vorbitorii de limba engleza.
    3 6
  • asta imi aduce aminte de o comedie irlandeza, unde un chinez emigreaza in irlanda si vrand sa se integreze repede a inceput sa invete limba cand era inca in china, ajunge el in irlanda si se adreseaza pe irlandeza unor barmani locali, se uita la el la ca felu paispe, si se intreaba unu pe altu daca stie vreunu chineza, un tip mai in varsta care lua micu dejun acolo aude tot si incepe sa ii vorbeasca chinezului in irlandeza , la care unu din barmani ii zice colegului "auzi, tu stiai ca X stie chineza?"
    concluzia, doar pt ca engleza este limba ta materna nu inseamna ca o stii la perfectie, sau orice alta limba, aici unde locuiesc eu, sunt o gramada de localnici care isi vorbesc bine limba, dar la scris fac niste greseli de clasa a doua.
    7 1
  • O! Si tu crezi ca scrii corect? Citeste-ti comentariul de mai sus.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru