Bram Schot este noul CEO Audi: olandezul va putea coordona și brandurile Ducati, Lamborghini și Italdesign Giugiaro

de Paul Cosma
Miercuri, 12.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Board-ul de Supraveghere Audi l-a desemnat în funcția de CEO permanent pe Bram Schot, actual CEO interimar al companiei, începând cu data de 1 ianuarie 2019. Olandezul va conduce managementul Audi AG, ce include și brandurile Ducati, Lamborghini și Italdesign Giugiaro.

La jumătatea lunii iunie, șeful Audi a fost arestat în Germania în dosarul trucării emisiilor diesel. Procurorii au spus atunci că Rupert Stadler a fost reținut de teamă că acesta ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate.

Acesta fusese investigat pentru fraudă și publicitate falsă în scandalul trucării emisiilor. Prin urmare, Stadler a fost suspendat din funcție, iar conducerea Audi l-a numit șef interimar pe Bram Schot, unul dintre membrii board-ului, responsabil de vânzări și marketing din septembrie 2017.

Bram Schot a fost numit acum CEO al Audi AG, începând cu data de 1 ianuarie 2019, acționarii fiind mulțumiți de activitatea sa de CEO interimar. Din noua funcție, Schot va putea să coordoneze și activitatea brandurilor Ducati, Lamborghini și Italdesign Giugiaro.

Bram Schot a mai lucrat în trecut ca președinte și CEO la Mercedes-Benz Italia, dar și ca director al departamentului de marketing și vânzări la divizia de vehicule comerciale Volkswagen.

Din septembrie 2017, el a intrat în boardul Audi AG.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru