Bucureşti, capitala tunelurilor în 2035? Transport subteran sub Palatul Parlamentului şi între gările CFR

de Daniel Popescu
Joi, 26.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tuneluri sub Palatul Parlamentului şi între Gara de Nord, Gara Obor şi Gara de Sud şi extinderea radicală a reţelei de metrou se numără printre proiectele prin care guvernul vrea să modernizeze Bucureştiul până în 2035.

Esential 2 este numărul proiectelor de tuneluri subterane pregătite de autorităţi
8 este numărul noilor rute de metrou pe care vrea să le construiască guvernul în Bucureşti
Guvernul a publicat un amplu document cu privire la dezvoltarea rutieră a României până în 2035, care include câteva proiecte de anvergură inclusiv pentru Bucureşti.

O scurtă analiză a proiectelor evidenţiază că autorităţile vor să renunţe la construcţia de pasaje supraterane în favoarea unor tuneluri.

Primul pe listă este un tunel pe sub Palatul Parlamentului care să facă legătura între Vasile Pârvan şi Calea Rahovei, însă un proiect şi mai ambiţios pare cel de construcţie a unor tuneluri care să lege Gara de Nord, Gara Obor şi Gara de Sud.

În plus, există noi planuri şi pentru diverse parcări subterane în zonele Sala Palatului, Tonitza, Domniţa Bălaşa, Piaţa Constituţiei, Pod Izvor, Grădina Icoanei şi Uranus - Piaţa Rahovei.

Pe de altă parte, autorităţile intenţionează să continue extinderea metroului cu noi magistrale, astfel: Piaţa Unirii – Bragadiru, Eroii Revoluţiei – Gara Progresul, Piaţa Universităţii – Pantelimon, Piaţa Unirii – Voluntari, Piaţa Victoriei – Aeroport “Henri Coandă” Otopeni, Gara de Nord - Eroii Revoluţiei, Gara Basarab - Dristor şi Piaţa Universităţii – Drumul Taberei.

Deloc surprinzător, pe listă apare şi finalizarea Autostrăzii A3 Bucureşti - Ploieşti pe tronsonul Şoseaua Petricani - Centura Bucureşti, dar şi implementarea unui sistem inteligent de management al traficului.

În plus, există inclusiv intenţia de a construi un nou aeroport în zona de sud a Bucureştiului. 

Via Ministerul Dezvoltării Regionale (PDF)

Comentarii (4)

  • Buna gluma, mi-a placut :))))))))))) Asta e stire de 1 Aprile :))))
    16 0
  • interesant .. gara basarab-dristor deja exista ... poate mai fac unul "expres" cu mai putine statii :)
    10 0
  • in 2015 pica semafoarele de la o ploaie obisnuita si ne gandim la sefe-uri.
    terminati metroul mai intai
    18 0
  • eu nu reusesc...autostrazi viabile sau metrou de la aeroport
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru