Bugatti Chiron va avea un adversar pe măsură: Hennessey pregătește lansarea lui Venom F5

de Cornel Șocariciu
Marti, 20.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Duelul dintre Hennessey și Bugatti nu s-a încheiat. Compania americană pregătește Venom F5, un rival de circa 1.500 de cai putere pentru Chiron.

Compania americană Hennessey pregătește o surpriză pentru fani. În frunte cu fondatorul John Hennessey, în perioada următoare vom face cunoștință cu Venom F5, un hypercar dezvoltat complet in-house.

Spre deosebire de vechiul Venom GT, F5 va folosi o platformă proiectată de noua divizie Hennessey Special Vehicles. Denumirea F5 nu a fost aleasă întâmplător. Conform Hennessey, modelul a fost botezat după cel mai rapid și puternic vânt de pe pământ. Acesta dezvoltă viteze cuprinse între 420 și 511 km/h.

Urmareste Automarket
Totodată, Hennessey Venom F5 are un singur scop: să-l bată pe Bugatti Chiron.
Conform producătorului american, viteza de top a lui Venom F5 ar urma să se apropie de 482 km/h.

Până în acest moment, motorizarea folosită de Hennessey pentru Venom F5 rămâne un mister. Puterea oferită ar urma să fie de circa 1.500 CP.

"Suntem foarte încântați de F5 și de faptul că vine cu un design nou și cu o structură nouă pentru a reuși performanțe mai bune", a declarat John Hennessey. Până la debutul lui Venom F5, americanii au demarat o campanie de teasing.

Comentarii (1)

  • Prince Mohamed Parish vounthe
    "sunt sigur ca ii prelua succesul primei generatii Hennessey Venom Gt in ambele variante de caroserie si ii va duce mostenirea mai departe viitorul supercar american cu 1.500 bhp numit: Hennessey Venom F5 sunt foarte sigur si oricm masina i-mi place ca este pe gustul meu ca-i este mai puternic decat britanicul lotus exige coupe care se asemana izbitor cu acesta dar are o putere mai mica decat modelul american supercar :3 :-) (y)
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru