Cea mai rapidă maşină electrică din lume, Detroit Electric SP:01, confirmată pentru producţie

de Sebastian Toma
Luni, 07.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Detroit Electric a anunţat că va construi modelul SP:01 în Regatul Unit. Vorbim despre cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume, cu un timp 0-100 km/h de 3.7 secunde.

Esential 3.7 secunde îi vor fi necesare lui SP:01 să accelereze de la 0 la 100 km/h.
Detroit Electric SP:01, cel mai rapid model electric din lume – după spusele reprezentanţilor companiei americane, va fi construit în Marea Britanie. Reprezentanţii mărcii americane au anunţat finalizarea unei fabrici în Leamington Spa, Warwickshire, unde va fi produs modelul electric pe care îl vor comercializa în Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii. Iniţial, modelul electric trebuia să fie produs în Detroit, dar se pare că modelul va fi construit mai aproape de locul de unde provine platforma sa, preluată de la Lotus. Creatorii săi spun că vorbim despre cea mai rapidă maşină electrică fabricată în serie, SP:01 fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde şi să atingă o viteză maximă de 250 km/h.

Detroit Electric SP:01 - aşa arăta versiunea prototip

Urmareste Automarket
Caroseria sa este realizată din fibră de carbon, ceea ce aduce o masă de numai 1.067 kilograme, după cum anunţau reprezentanţii mărcii la o declaraţie anterioară. La vremea respectivă, modelului îi erau rezervaţi acumulatori de 37 kWh, care asigurau o autonomie de peste 300 de kilometri. Bateria modelului putea fi încărcată în doar patru ore, iar sistemul de frânare regenerativă ajuta la conservarea energiei cinetice pierdute în mod normal la frânare prin stocarea acesteia în acumulatorii litiu-ion din dotare.

Renault: "Ne bucurăm că alţi constructori lansează maşini electrice în Europa"

Din profil, recunoaştem cu uşurinţă silueta modelului Lotus care i-a donat lui SP:01 platforma, roadsterul Elise.

REPORTAJ: Test cu primele modele electrice Renault: Fluence ZE şi Kangoo ZE

Spre deosebire de modelul prezentat anterior, cei de la Detroit Electric spun că modelul de serie va avea un nou design, care urmează să fie aprobat pentru producţie.

În prima parte a anului trecut, cei de la Detroit Electric aveau un prototip funcţional, despre care spuneau că va ajunge să fie produs în ultima parte a anului respectiv în cadrul unei uzine din Statele Unite ale Americii. Dacă modelul electric va avea succes, compania va introduce o berlină şi un supercar cu patru locuri, dar acestea din urmă vor fi dezvoltate şi construite în Detroit. Actuala companie Detroit Electric nu împarte cu vechiul "Detroit Electric" nimic în afară de numele descriptiv, care anunţă principalul produs al companiei. Prima companie Detroit Electric era un producător de maşini electrice a cărei activitate s-a încheiat în prima parte a secolului trecut pe fondul vânzărilor slabe.

BMW i3, primul model electric de serie al mărcii, a fost prezentat oficial

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Alin M
    Bun articolul! NU.
    Ati uitat cu desavarsire de Tesla Roadster. Model care a fost produs aproximativ 4 ani 2008-2012, produs tot pe platforma Lotus, care accelereaza cu 3.7 s/100Km si are autonomie 390 Km.
    http://www.teslamotors.com/roadster
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Roadster
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru