Chrysler a cedat presiunilor NHTSA şi va verifica în service 1.56 milioane de exemplare Jeep Cherokee şi Liberty

de Mircea Meșter
Miercuri, 19.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce iniţial refuzaseră să iniţieze o acţiune de recall cerută de organizaţia americană NHTSA din cauza unor rezervoare amplasate prost, cei de la Chrysler au cedat şi vor verifica problema.

Esential 2.7 milioane de maşini erau vizate de cererea de recall înaintată de NHTSA.
1.56 milioane de maşini vor fi verificate de Chrysler.
Chrysler şi organizaţia americană NHTSA au ajuns la un acord în urma căruia compania auto va inspecta o parte dintre cele 2.7 milioane de exemplare de SUV-uri produse între 1993 şi 2007, urmând să efectueze schimbări structurale în cazul în care inginerii companiei vor considera că acest lucru este necesar. Iniţial, Chrysler refuzase să se supună cererii NHTSA de a iniţia un recall, susţinând că maşinile nu au niciun feld e problemă şi că statisticile în urma cărora ar fi trebuit iniţiată operaţiunea sunt irelevante.

Conform înţelegerii cu NHTSA, cei de la Chrysler acceptă să analizeze o parte dintre maşinile în cauză, însă constructorul nu acceptă ca maşinile să fie considerate defecte.

"Grupul Chrysler recunoaşte că această problemă a cauzat griji pentru clienţi şi vrem să facem paşii necesari, în compania celor de la NHTSA, pentru a veni cu măsurile adiţionale necesare pentru a suplimenta gradul de siguranţă al maşinilor în cauză", se arată în comunicatul companiei.

Deoarece recall-ul se referea la faptul că maşinile în cauză sunt predispuse la incendii cauzate de amplasarea defectuoasă a rezervorului în cazul unor accidente în care acestea sunt lovite din spate, soluţia pe care Chrysler o va implementa pe modelele care vor avea nevoie de schimbări va fi una simplă: montarea unui sistem de remorcare care să disipeze diferit forţele în cazul unui impact posterior. Inspecţia va viza 1.56 milioane de maşini vândute în Statele Unite, iar modelele care au cârlig de remorcare din fabrică sau instalat de Mopar nu vor fi modificate.

Deşi Chrysler se va achita de sarcina de a analiza maşinile suspectate de NHTSA, organizaţia americană care lucrează în domeniul siguranţei promite că va inspecta în continuare cazul şi va lua măsuri adiţionale dacă analiza o va impune. 

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (7)

  • mie mi se pare k Chrysler nu prea doreste cu adevarat sa ia parte la actiune insa o face doar de ochi lumii.
    9 1
  • Din titlu inteleg ca o sa verifice un Jeep si o jumatate de Jeep, asa pana la bancheta spate+ 1 cm din ea (1,56 exemplare Jeep) :)))
    6 2
  • le-as bate obrazul CEO Crysler.

    Au uitat milogii anul 2009 si cele 4 MILIARDE de dolari luati cu imprumut de la guvernul american (in fapt de la toti cetatenii americani) sa-si continue "restructurarile". Au uitat si vremurile bune si uriasa rata a profitabilitatii per unitate produsa si au uitat si premiile grase si salariile nesimtite ale bosilor din management.

    Art fi fost un monument de nesimtire refuzul pe motiv de "interese ascunse" cand aflandu-se cu un picior in groapa cu tupeul specific au aparut in fata comisiei guvernamentale aratand, negru pe alb, ca daca dispare Crysler intregul glob va asista la o noua criza economica

    Imi pare bine ca au fost pusi cu botu' pe labe.
    8 4
  • gheorghe
    Parerea lui gelu paralelu...
    3 8
  • Stai linistit Gelu ca daca se va intampla sa dea Chrysler faliment nu se va ajunge la o noua criza mondiala (nici daca dau faliment impreuna cu tot grupul Fiat) pentru ca la nivel mondial, ca productie sunt si sub Hyundai sau Kia, nu mai zic de GM, Toyota sau VW.

    Chrysler nu mai e ce era acum 50-60 de ani iar in 15-20 daca se continua trendul actual, nu va mai insemna nimic. Din pacate...
    5 5
  • @andy...m-ai vazut pe mine ingrijorat? asta ai inteles? criza mondiala....asta era impresia ce o voiau lasata cei de la Crysler. Ai urmarit, asa ca chestie, negocierile celor de la Crysler cu Comisia? A fost televizata si data in direct pe CNN si nu numai...
    5 3
  • @gheorge si Andy
    Gelu a fost foarte clar,dar voi suntei pe linga subiect,daca nu stiti sa cititi stati jos.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru