CNAIR a crescut prețurile rovinietelor: șoferii de autoturisme au scăpat de scumpiri

de Petre Barac
Marti, 16.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile au crescut prețurile rovinietelor pentru unele categorii de vehicule, dar șoferii de autoturisme au scăpat de scumpirile pregătite.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că tarifele pentru rovinietă trebuie să fie actualizate.

Cele mai afectate sunt vehiculele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată între 3,5 şi maximum 7,5 tone.

Pentru acestea, rovinieta creşte de la 4 la 12 euro pentru o zi, de la 16 la 30 de euro pentru şapte zile, de la 32 la 60 de euro pentru 30 de zile, de la 92 la 171 de euro pentru 90 de zile şi de la 320 la 600 de euro pentru un an.

Oficialii CNAIR susțin că tariful de 12 euro/zi trebuia aplicat începând cu data de 1 martie 2014. În caz contrar, țara noastră riscă deschiderea procedurii de infringement pentru netranspunerea directivei europene în acest caz.

Tarifele pentru categoriile de vehicule A, B, G şi H, nu au fost modificate.

Prețul rovinietei a mai crescut la categoria D, acolo unde tariful anual de 560 de euro a crescut până la valoarea de 660 de euro.

Via News.ro

Comentarii (12)

  • Aleics
    Sa ne bucuram ca am scapat s au sa ne intristam ca urmam si ceilalti ?
    15 0
  • era si cazul, avand in vedere calitatea exceptionala a drumurilor si numarul tot mai mare de kilometrii de autostrada...
    30 0
  • someone
    eu mi-s sofer de autoturism, dar e deja jenanta scumpirea asta. as vrea sa ii intreb unde vor merge acesti bani ( la fel ca si rovigneta normala, la fel ca si taxa ponta de 7 centi, la fel ca si reintroducere taxei ponta pe care ex-tudose a promis ca nici nu o vom simti - d'uuuuh- ) dar mi-e teama ca raspunsul lor se va pierde pe drum pana sa ajunga la mine. sau la tine. sau la noi toti
    22 0
  • someone
    eu mi-s sofer de autoturism si se pare ca nu ma va afecta ( mira-m-as ) dar deja e jenanta scumpirea asta. as vrea sa ii intreb unde vor merge acesti bani ( la fel ca si rovigneta normala, la fel ca si taxa ponta de 7 centi, la fel ca si reintroducere taxei ponta pe care ex-tudose a promis ca nici nu o vom simti - d'uuuuh- ) dar mi-e teama ca raspunsul lor se va pierde pe drum pana sa ajunga la mine. sau la tine. sau la noi.
    1 0
  • cine a pus semnul cu rovinieta in mijlocul drumului?
    0 0
  • ROMANIA TARA NESIMTIRII NELIMITATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    6 1
  • SA NE TRAITI PARTID IUBIT. EU CRED CA VOI LUCRATI IMPOTRIVA ROMINILOR SA VA IA DRACU. AMIN
    2 1
  • workingformyliving
    sumpirea vignetei ne afecteaza pe toti. cand detinatorul de camion, care transporta marfuri pt noi, trebuie sa plateasca 600euro pt un in loc de 320 euro....unde credeti ca isi va amortiza taxa? in pretul transporturilor impricit in produsele ce le cumparam. Asta este strategia uniunii europene , vor sa aduca costul de transport al firmelor romanesti egal cu pretul practicat in franta, germania etc. ...si vor reusi, deja platim preturi de germania cu salar de romania.
    2 0
  • bogdan
    sa plateasca mamele lor
    1 0
  • Pt ce sa ne bucuram, pentru faptul ca or sa sara iarasi preturile in sis la toate produsele?
    ..I.. PSD
    5 1
  • A trecut Romania la moneda euro? EU nu trebuie sa impuna taxele lor in Romania , atata timp cat salariile sunt mai mici de 3-4 ori.
    4 2
  • Sunt sigur ca toate masinile de Bulgaria, Irlanda, Anglia etc conduse de contribuabilii romanes, vor avea platite vignetele.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru