Cum reacționează autoritățile din Alaska la un dezastru natural: un drum expres distrus de un cutremur de 7 grade a fost reparat în 4 zile

de Daniel Popescu
Joi, 06.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un drum expres din apropierea unui aeroport din Alaska a fost reparat în numai 4 zile după ce a fost distrus în urma unui cutremur de 7 grade Richter.

Statul american Alaska a fost afectat vineri de un cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter care a avut un impact major asupra infrastructurii rutiere.

Departamentul de Transport a anunțat ulterior că există 50 de zone în care sunt necesare lucrări de refacere a drumurilor, iar printre acestea se numără și o porțiune a drumului expres Minnesota Drive din apropierea aeroportului din Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska.

În urma cutremurului, o parte a acestui drum expres s-a prăbușit și a devenit astfel impracticabil. Cu toate acestea, în numai 4 zile, autoritățile locale au reușit să repare drumul expres și au efectuat chiar și marcajele necesare delimitării benzilor.

Lucrările au avut loc în ciuda faptului că asfaltarea pe timp de iarnă este complicată din cauza temperaturilor scăzute.

"De obicei, Departamentul de Transport nu asfaltează în timpul iernii, întrucât asfaltul se compactează mai greu la temperaturi scăzute înainte de a se răci.

Deși asfaltarea în timpul iernii nu este ideală, nu este nici imposibilă. Doi factori principali afectează compactarea asfaltului, temperatura și timpul", explică oficialii Departamentului de Transport.

Pe de altă parte, Departamentul de Transport a anunțat că niciunul dintre cele 243 de poduri din Alaska nu a suferit daune la structura de rezistență.

Via CNN, DOT Alaska

Comentarii (6)

  • Ăștia strică piața construcțiilor. Au avut timp să verifice 243 de poduri ? Manipulare occidentală.
    9 0
  • Cred ca toti stim ce se intampla cu drumul asta daca era la noi situatia asta. Ne puteau sa mergem prin camp pana il reparau. La vara se apucau asa lejer, carau niste pietris cu camioane vreo 3 luni si renuntau ca vine iarna. Si dupa vreo 2-3 ani era facut, daca aveam noroc.
    12 0
  • In Drumul Taberei, dupa ce ca se lucreaza la noul metrou de prea multi ani de zile, au stricat si parcul Moghioros ce a fost inchis vreo 3 ani pentru reamenajare. Acum ghiciti ce? Parcul este iar in lucru...

    Din 6 noiembrie s-au apucat sa refaca trotuare, borduri si strazile dintre blocuri. Totul arata ca la sat, parcam pe unde apucam, desi platim locurile de parcare. Lucrau si pe ninsoare si ploaie, dupa ce au lipsit cateva zile din zona.
    Dar de, mai ramasesera bani de cheltuit si a cazut ''bafta'' pe noi.
    Cine stie ce interese sunt la mijloc si ce saci de bani castiga unii din treaba asta.

    Este o rusine ce se intampla in tara asta. Puteau sa refaca strazile in iulie si august, cand multi erau in concedii dar nu, ei au inceput in noiembrie. Lucreaza cu vreo 5 oameni, ca mai multi nu au de unde. Si nici nu au anuntat inceperea lucrarilor. Au venit brusc cu demolarile. Zeci de oameni nu mai au loc de parcare si nu mai pot sa-si foloseasca propriile garaje. Sa nu ne miram de ce altii sunt cu mult inaintea noastra si de ce la noi nimic nu s-a schimbat. Si nici nu mai cred ca se va schimba. Copiii alora care au furat inainte de '89 sunt mai rai decat parintii lor: vor case la Monaco, vacante exotice, masini de sute de mii de euro, o viata in lux si risipa. Totul pe spinarile noastre, ale contribuabilor de rand. Efectiv imi este sila de starea in care a ajuns tara in care traim, jefuita si mulsa de toti profitorii fara scrupule, care se inchina la idolii moderni, adica bani si iar bani.
    7 0
  • Stirea e scoasa din context. In Alaska aeroporturile sunt chestiuni de viata si de moarte. Sunt singura legatura sigura si rapida cu lumea. Probabil asa s-ar fi intamplat si la noi daca s-ar fi surpat singura legatura cu Otopeniul.
    Dar nu prea pare sa conteze detaliile sau contextul .. Daca lu romanache i se ridica un rahat la fileu, sare repede sa se manjeasca cu el.
    2 3
  • @alex din pacate orice drum vital din Romania ar fi distrus nu era reparat in 4 zile. Putea fi singurul drum sau pod dintre civiziratie si cladirea parlamentului cu toti parlamentarii in interior si tot nu era facut in 4 zile. Cel mai probabil era infiintata repede o companie de transport aerian care "prindea" foarte repede contractul si rezolva situatia de criza. Pentru ca noi suntem descurcareti si ne orientam repede ce trebuie facut.
    1 0
  • la prima cautare pe google:
    1. http://www.radiocluj.ro/2018/05/16/drumuri-care-se-surpa-in-transilvania/ - nu-i chiar asa vital, este ruta ocolitoare prin sud. Cine-s prin zona sunt cantitatea neglijabila.
    2. https://stirileprotv.ro/stiri/social/crater-urias-pe-un-drum-national-soferii-povestesc-cum-au-fost-la-un-pas-de-tragedie.html - nici asta nu-i chiar vital. Este in Salaj si Maramures, sa fim serios, sunt rute ocolitoare.
    Nu cred ca are rost sa mai caut rezultatul lucrarilor. Probabil inca se judeca cine trebuie sa castige proiectul.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru