Producție întreruptă: Toyota a oprit fabricile din Japonia în urma cutremurului care a lăsat insula Hokkaido fără curent electric

de Mircea Meşter
Duminica, 09.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un cutremur cu magnitudinea de 6.6 grade Richter forțează fabricile japoneze Toyota să-și întrerupă activitatea. Cutremurul a curmat viața a aproape 40 de oameni și a lăsat două milioane de case fără curent electric.

Cutremurul care a avut loc joi în Japonia și care a curmat viața a peste 35 de oameni, lăsând insula Hokkaido fără curent electric, afectează activitatea tuturor fabricilor auto pe care Toyota pe are pe piața de origine a mărcii. Astfel, constructorul japonez a anunțat oficial că toate cele 12 fabrici care produc modele Toyota își întrerup oficial activitatea începând cu acest weekend, cauza fiind legată de faptul că multe dintre fabricile furnizorilor nu pot funcționa la capacitate normală din cauza lipsei de energie electrică din zonele afectate de cutremur.

Sunt afectate de întrerupere implicit uzinele care produc modele Lexus și Toyota dedicate piețelor din Europa și Statele Unite. În plus, fabrica Toyota Motor Hokkaido, care produce componente pentru cutiile de viteze și motoarele Toyota, a fost obligată să-și întrerupă activitatea pentru că a fost afectată direct de pana de curent generalizată de pe insulă. 

Constructorul japonez nu a oferit încă un reper temporar pentru reluarea producției.

Ceilalți producători japonezi nu au anunțat întreruperi pe linia de producție.

Cei de la Nissan, de exemplu, nu au nicio fabrică în zona afectată direct de cutremur, singura problemă vizând un centru de testare din Hokkaido al cărei activitate a fost întreruptă până la restabilirea normalității pe insulă.

Cutremurul care a lovit insula Hokkaido, aflată în nordul Japoniei, a avut o magnitudine de 6.6 grade Richter, iar majoritatea celor care și-au pierdut viața sunt locuitori ai orașului Atsuma, acolo unde cutremurul a cauzat vaste alunecări de teren. 16.000 de oameni au fost relocați temporar în adăposturi, iar 31.000 de case nu au acces la apă potabilă.

Comentarii (1)

  • ,,Atunci le-a zis: Se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie.
    Şi vor fi cutremure mari şi, pe alocurea, foamete şi ciumă şi spaime şi semne mari din cer vor fi.,,...(Luca cap.21, 10-11)
    1 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru