Feedback

Dacia cheamă în service peste 13.000 de unități Logan, Lodgy și Dokker: constructorul va înlocui airbag-ul pentru șofer

Publicat Marti, 15.01.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 2
Dacia cheamă în service peste 13.000 de unități Logan, Lodgy și Dokker: constructorul va înlocui airbag-ul pentru șofer - Poza 1
Dacia va rechema în service peste 13.000 de unități Logan, Lodgy și Dokker ca urmare a faptului că, în anumite situații, este posibil ca airbag-ul pentru șofer să nu funcționeze în mod corespunzător în caz de accident.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunțat în această săptămână o amplă campanie de rechemare în service care afectează a doua generație Logan, cel mai vândut model de pe piața din România, dar și modelele Lodgy și Dokker.

Astfel, constructorul de la Mioveni va rechema în service 13.303 unități după ce "a identificat că în situații excepționale în care este necesară declanșarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcționeze în mod necorespunzător".

Anunțul a fost publicat pe site-ul oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), iar Dacia a menționat de asemenea că rechemarea în service are ca scop înlocuirea airbag-ului șofer. Durata estimată a operațiunii este de circa 50 de minute.

În perioada următoare, Dacia va trimite notificări proprietarilor celor peste 13.000 de unități afectate, în care aceștia vor fi invitați să contacteze un service din rețeaua Dacia pentru stabilirea unei programări pentru înlocuirea airbag-ului. Producătorul menționează că intervenția este gratuită, întrucât toate costurile asociate sunt acoperite de Dacia.

Modelul notificării pe care o va trimite Dacia către clienții afectați este disponibil pe site-ul oficial al ANPC.

Via ANPC (PDF)


Comentarii (2)

 • hazard
  Adica din trei stele la testele de siguranta EURONCAP ii mai luam doua ... Dacia, Doamne ajuta!
  1 7
 • @hazard
  serios?
  Aceleasi probleme cu airbagurile japoneze le-au avut pana acum cam toti producatorii mari care se aprovizioneaza de la Takata.
  Si atunci? ce spunem? VW, Doamne ajuta? Opel, Doamne ajuta?
  7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru