Dacia desface șampania: 3.5 milioane de mașini au fost vândute în doar 11 ani

de Bogdan Mirică
Luni, 09.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia sărbătorește 3.5 milioane de mașini vândute, după doar 11 ani de existență. Mașina cu numărul record a mers la un client din Marea Britanie.

În anul 2004, Dacia începea un nou capitol, sub umbrela părintelui Renault. Logan marca debutul brandului românesc pe o piață europeană. Deși timid la început, modelul s-a afirmat treptat și a ajutat Dacia să capete notorietate pe Bătrânul Continent. Au urmat apoi Logan MCV, Sandero și Duster, iar gama a început să devină din ce în ce mai solidă și complexă.

Astăzi, la 11 ani de la revenirea spectaculoasă a brandului românesc, oficialii de la Mioveni au mari motive de bucurie. Automobilul Dacia cu numărul 3.500.000 a fost livrat. Este vorba despre un Dacia Sandero Stepway care a ajuns la Jody Panov, soție și mamă a doi copii, din Marea Britanie.

Esential 3.5 milioane de mașini a produs Dacia.
11 ani se împlinesc de la revenirea oficială Dacia.
Este prima mașină nouă pentru Jody, care a aflat de existența Dacia în cadrul unei excursii în Turcia.
Aici, părinții lui Jody au observat foarte multe exemplare Dacia pe șosele și s-au gândit că ar fi o mașină bună pentru fiica lor. Jody a fost mai apoi convinsă de designul unui Sandero Stepway în showroom-ul Dacia din Mill Lane, o suburbie a Londrei.

”Astăzi înmânăm cheia Daciei cu numărul 3.5 milioane. Sunt foarte bucuros că pot să fac asta în Marea Britanie, o piață pe care Dacia a intrat abia în anul 2013. Prin atingerea acestui record, Dacia confirmă succesul său european, creat cu ajutorul unor promisiuni simple: mașini sigure, fiabile, cu tehnologii moderne și cu un service la preț rezonabil”, a declarat Denis Le Vot, șeful diviziei de vânzări și Marketing în cadrul Grupului Renault.

Comentarii (8)

  • Arata mai bine sandero ala negru din imagine, decat noul Golf 8 postat azi pe automarket sau mi se pare mie ? :/
    Sa nu uitam de pretul care este cu vreo 70% mai mic.
    27 8
  • Auzi tu la ei, englezi credtini! Se alege ei Dacia noua in loc sa-si ieie vreo limuzina sh importata din Bulgaria?!!! Pai se pricepe astia la masini, mo! Cand era atatea masini bune pa piata a ales sa deie banii pa locost fabricat in Romania, mancat-as?!!! Da' lasa frate ca tot rau e spre binele nostru.. Poi, daca ei n-ar cumpara masini derect de la dealer, noi, cocalarii, ce rable am mai conduce? Daspre ce vechituri am mai pune 99% din intrebarile care sa refereste a defectiuni de pe forumuri?


    PS
    Sunt sigur ca exista vreun cap patrat care va lua de bune gandurile de mai sus, asa ca precizez: E PANFLETE !
    14 1
  • great news!
    Si oare cate salarii a dat Jody pentru aceasta "deisia" si cate salarii a dat 'nea Marin cand si-a luat Dacia?
    6 3
  • '@great news

    Ce relevanta are? Nea Marin ar da pe Logan nou mult mai putine salarii decat pe Bamvau nou si ar alege Loganul. Dar aici nu-i vorba de Nea Marin! Ci de Gicu Manelistu', de Medelelin Printu sau de Gicu Semafor.... Astia, decat sa dea pe Loga banii pe care oricum nu-i au, mai bine isi iau vreo rabla, manaca o saorma la coltu' bloclu din ghetoui si zbiara ca-i prost Loganu'!
    2 3
  • great news
    N-ai inteles. In uk un Sandero costa cel mult 5 salarii medii. In Romania costa vreo 15. Deci un englez da 5 salarii medii ca sa-si ia Dacie. Daca ar da 15 salarii cat da romanul, si-ar lua BMW Seria 5. Deci cu 15 salarii englezul isi ia o masina premium de clasa mare, iar un roman isi ia un low cost fără airbaguri cortina si caroserie galvanizata, cu un motor de 90 CP si o platforma tehnica de vreo 15 ani. Sublim!
    5 2
  • @ great news

    Am inteles. Dar ce relevanta are? Cate dintre rablele la care faceam referire mai sus au airbag-uri cortina? Ai fost in Anglia? Asa e salariul poate fi de 5 ori mai mare ca in Romania. Dar stii ca preturile la case sunt si ele de 5 ori mai marei. Stii cat cost acolo un pachet de tigari? Stii ce taxa trebuie sa platesti ca sa intri in centrul Londrei cu masina? Stii cat costa un loc de parcare? Dar sa-ti scoti un dinte? Asa este salariul este de 5 ori mai mare? V-ati invatat cu totii sa raportati totul la salariu. Dar nu va ganditi ca in Romania 1000 de euro pe luna la Bucuresti echivaleaza raportat la nivelul de trai cu o leafa de cinci ori mai mare afara. Si inca ceva, ce adesea ignoram englezii pentru baii aia, in primul rand muncesc si in al doilea rand respecta regulile/
    2 1
  • @mishazaitev
    Asa e ! Unde sunt salarii mari, din pacate traiul e foarte scump. Nu ramai cu mare lucru din el. Problema ca la noi traiul e aproape la fel de scump si salariile sunt nesemnificative. Extrem de mici. OK...sunt si 2% din romani cu salarii bune. Dar restu sufera de frig si foame.
    2 0
  • @ANAF

    Din pacate, desi nu vreau sa idealizez viata din Romania, trebuie sa te contrazic. Bucurestiul este supra aglomerat. O populatie atat de saraca nu ar folosi atat de mult masina. Procentul de 98% al celor care sufera de foame si de frig este exagerat! Sunt mii de tineri de 19-25 de ani care au masini. Ia gandeste-te cati erau inainte de 89? Supermarket-urile sunt pline. Mall-urile la fel! In jurul marilor orase s-au dezvoltat cartiere in care oameni se muta, iar spre deosebire de 89, locuintele nu le sunt oferite moca ci sunt cumparate cash sau pe credit. Oare chiar asa de saraci sunt romanii? Nu neg existenta saraciei, dar, desi nu sunt printre aceia care sa blameze total perioada de pana in 89 si am afirmat de nenumarat ori ca s-au facut multe lucruri bine pe vremea aceea, nu as fi de aceeasi parere cu tine. Si ar putea fi si mai bine... Daca institutia sub numele careia postezi si-ar face treaba asa cum ar trebui, daca atunci can as merge sa-mi platesc impozitele sau alte taxe la trezorerie nu ar exista o o doamna care sa intocmeasca dispozitia de plata si una care sa incaseze banii, daca nu ar exista atatia paraziti platiti de noi si asa mai departe....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru