Dacia Duster atinge un nou hotar de producție: 300.000 de Duster facelift au fost fabricate la Mioveni

de Sebastian Toma
Vineri, 04.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La scurtă vreme de la sărbătorirea producției a 500.000 de motoare 0.9 TCe la uzina din Mioveni, Dacia anunță fabricarea a 300.000 de unități Duster facelift la fabrica sa din Argeș.

Dacia Duster facelift, varianta restilizată a primului SUV al mărcii românești, aniversează producția a 300.000 de unități la Uzina de Vehicule Dacia din Mioveni. Hotarul de producție vine la doi ani de la lansarea pe piață a versiunii cu facelift și cu scurtă vreme înainte de prezentarea unei actualizări în această gamă. Marca românească a anunțat deja introducerea unor actualizări estetice și interioare pentru SUV-ul său, noutăți care vor fi prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt, derulat la jumătatea lunii septembrie. Până atunci, producția SUV-ului din Mioveni continuă nestingherită la fabrica Dacia, care operează în continuare la cadența maximă pe fondul cererii ridicate pentru modelele acestui brand.

Comparaţie foto: noul Duster facelift vs. versiunea anterioară

În prezent, producția modelului Duster ocupă peste 50% din activitatea Uzinei de Vehicule Dacia. Vehiculul care aniversează cifra rotundă de producție este o variantă 1.5 dCi 4x4 de 110 CP, în culoarea Bleu Cosmos și varianta de echipare Laureate (vârf gamă), iar clientul căruia îi revine acest exemplar este din Italia. În România, un Dacia Duster facelift 1.5 dCi 4x4 Laureate are un preț de pornire de 17.100 de euro cu TVA inclus.

Chiar și la cinci ani de la lansare, Duster nu are încă un rival în adevăratul sens al cuvântului, fiind atât cel mai accesibil SUV din clasa sa de pe piață, cât și cel mai capabil model din această clasă atunci când vine vorba de off-road fără nicio modificare față de specificația de fabrică.

Preţuri Dacia Duster facelift în România: start de la 10.900 de euro

Urmareste Automarket
"Această cifră rotundă marchează un succes comercial al Duster la doi ani după lansarea fazei II.
În același timp, este un succes al muncii tuturor echipelor Dacia și Renault Technologie Roumanie, care au ambiția de a răspunde celor mai exigente piețe auto din lume oferind o mașină atractivă și agilă, cu o calitate și fiabilitate din ce în ce mai bune. La fel ca toți angajații Renault România, sunt foarte mândru că producem această mașină frumoasă la Mioveni, în România"
, a declarat Cornel Olendraru, Directorul Uzinei Vehicule Dacia.

FRANKFURT 2013: Duster facelift face legea la standul Dacia

Via Dacia

Comentarii (5)

  • hazard
    si probabil vreo 600000 de cutii de viteze pentru acestea. Pana le livreaza tocmai bine ce cad alea de pe masini...
    2 23
  • Bravo Dacia!
    5 2
  • e bine sa mai existe cate un baietas din asta pe care HAZARDUL...il impinge sa faca ceva comentarii fara un suport real si bine documentat...
    e greu sa culegi porumbul la orele amiezii ca te bate soarele in dopul ce astupa gatul;asa ca mai iei o cartele de 6 euro ..pe datorie de la bufetul din sat si so pe ei ca ce facee Dacia sau Renault-ul bun...
    eu stiti ce cred? ca in afara de caruciorul de butelii cu care a fost plimbat acest nefericit nu poseda alt vehicul...
    hazardeaza-te inainte...
    10 2
  • Pesso si a primit 2 like-uri de la prietenii lui din bufet.
    1 2
  • hazard
    @Pesso, mai lasa beutura ;) ... si daca reusesti sa strangi bani pentru o dacie noua, nu uita sa fie cu motor pe benzina. Alea cu motor diesel papa din cutia de viteze ...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru