Dacia Lodgy primeşte trofeul L'Argus 2013 la categoria maşinilor de familie

de Sebastian Toma
Joi, 06.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Lodgy este al doilea model al mărcii din Mioveni care primeşte trofeul L'Argus. Monovolumul a fost ales câştigător la categoria maşinilor de familie.

Dacia Lodgy a primit Trofeul Argus 2013 la categoria maşini de familie. Vorbim despre cel de-al doilea premiu L'Argus pentru Dacia, după succesul lui Duster în 2011. Un juriu de profesionişti din industrie au acordat acestă disticţie lui Lodgy 1.5 dCi Laureate pentru habitaclul său spaţios, pachetul preţ/echipamente, valoarea reziduală calculată şi cele mai bune costuri de exploatare din segment. Experţii de la L'Argus au calculat o valoare reziduală de 49% pentru un rulaj de 25.000 km/an preţ de trei ani, iar aceleaşi valori au fost utilizate pentru a calcula un preţ de exploatare de 0.25 euro pe kilometru.

Acest premiu vine ca o reconfirmare a valorilor lui Lodgy, apreciate de presa auto din întreaga lume. Recent, modelul a primit o lovitură serioasă din partea EuroNCAP, care a decis să-l includă pe Lodgy în titlul comunicatului de presă referitor la testarea a 15 modele noi, printre care se afla şi monovolumul mărcii româneşti. Pe lângă scorul de trei stele de siguranţă, asumat de reprezentanţii Renault încă de la debutul lui Lodgy, cei de la EuroNCAP au spus că "Dacia bugetează siguranţa" în titlul comunicatului, ca apoi să sfătuiască publicul să aleagă cu siguranţa în gând.

Pe piaţa din Franţa, Lodgy a debutat la finele lunii aprilie 2012, cu preţuri pornind de la 9.990 euro.

Începând cu luna septembrie a anului curent, modelul poate fi comandat şi în compania motorului Tce 115 pe piaţa din Franţa. La fel ca toate modelele Dacia, Lodgy are o garanţie de trei ani sau 100.000 kilometri. Modelul este construit în Maroc, la fabrica din Tanger.

Via Renault

Comentarii (6)

  • Lodgy e apreciat in afara si asta-i tot ce conteaza . In Romania avem multi parveniti, ipocriti si derbedei de cartier ce mananca bezele de Dacia. Sunt totusi majoritari cei care simpatizeaza marca la noi.
    25 4
  • andrei
    si pentru cele mai multe familii ucise in viitor??
    5 22
  • Ce fain arata Dokker Stepway pe langa Lodgy. Si Lodgy e urata si in realitate, nu numai in poze.
    Dar are un pret de rupe concurenta.
    12 14
  • Omasina urata pentru prostovani.Nu am nimic cu marocanii,dar daca ati fost acolo o sa va dati seama ca este pentru ei.Sper sa vad hidoshenia prin Europa.
    1 6
  • Imi cer scuze,am facut test drive-ul cu porcul si nu l-as recomanda nici celor mai tari manelisti cu orchestra aferenta.Nu,nu vreau sa vad aceasta porcarie pe niciunde.
    5 6
  • arata cumva la exterior, dar din punct de vedere al sigurantei este varza, avand in vedere ca este o masina destinata familiei...
    ..vedeti raportul EURO NCAP
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru