Feedback

Daimler va produce la Sebeș cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj cu 8 trepte

Publicat Miercuri, 16.01.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 4
Daimler va produce la Sebeș cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj cu 8 trepte - Poza 1
Constructorul german Daimler a anunțat că începând din luna februarie va produce cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj cu 8 trepte la uzina Star Transmission din Sebeș.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat miercuri o nouă investiție la uzina Star Transmission pe care o deține în localitatea Sebeș din județul Alba.

Începând din luna februarie, constructorul german va produce la Sebeș cutii de viteze automate 8G cu dublu ambreiaj cu 8 trepte. Cutiile de viteze vor echipa ulterior diverse modele produse sub brandul Mercedes-Benz, însă constructorul nu a precizat care va fi capacitatea de producție.

"Ceremonia de inaugurare (n.r - din 7 februarie) va marca începutul unei noi etape a investiţiei derulate de concernul Daimler în România, pentru extinderea producţiei de cutii de viteze automate de ultimă generaţie destinate automobilelor Mercedes-Benz", precizează Daimler într-un comunicat.

Star Transmission produce cutii de viteze automate pentru Daimler începând din 2013. Gama a debutat cu cutii cu 5 trepte și a continuat apoi cu cutii cu 7 trepte în 2014 și cutii cu 9 trepte în 2016.

Star Transimission are o filială și la Cugir, acolo unde sunt produse roţi dinţate, arbori, precum şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. Prin intermediul celor două facilități de producție, Daimler este al doilea mare exportator al României după Dacia.

Via Daimler


Comentarii (4)

 • va rog
  Cand aveti de gand sa incetati cu expresia "facilitati de productie"?

  Am mai atras atentia si nu doar o data, dar repet:
  facilitati inseamna inlesniri, IN NICUN CAZ uzine, fabrici, hale de productie.

  Perpetuarea unor expresii gresite de genul asta, rostogolite iar si iar si iar, nu face ca expresia sa devina corecta, dimpotriva scoate la iveala necunoastrerea limbilor engleza (scuzabil) si romana (de nescuzat, mai ales pt cei din presa).
  16 1
 • @va rog

  nu prea ai ce face....s-a incetatenit, in afara zonei profesionale, acest termen

  si contrar a ceea ce spui, o expresie repetata si preluata devine corecta pana cand este recunoscuta de Academie si trecuta in DOOM.

  Limba, evolueaza ne place sau nu, in directia impusa de majoritatea vorbitorilor sai.
  4 9
 • Clique
  Dublu ambreiaj.... meh, prefer convertizor de cuplu sau CVT.
  5 4
 • Pentru noi orice investitie in industria auto si nu numai e oricand binevenita!
  Poate le dau si celor de la DACIA cateva , ca tot colaboreaza la motoare... ;))

  PS: O sa recunoasca oare Academia si expresia aia mult uzitata si repetata ``M--e PSD`` ?!? ;))
  Care-i legatura cu lumea auto? Simplu: aparea pe placutele de inmatriculare a unui A6 ce a facut ceva valuri prin tara...
  0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru