Detalii proaspete despre Nissan Leaf: noua generație va avea 147 CP și un acumulator de 40 kWh

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Nissan Leaf va avea un motor electric de 147 de cai putere și un cuplu de 320 Nm, în timp ce acumulatorul va fi de 40 kWh, potrivit unor specificații tehnice neoficiale.

A mai rămas mai puțin de o lună până la lansarea noii generații Nissan Leaf, iar informațiile despre aceasta continuă să apară cu regularitate. De data aceasta, compania de analiză și marketing auto Autobytel a publicat o fișă tehnică cu câteva detalii atractive despre modelul electric al constructorului japinez.

Potrivit acestor date, motorul noului Nissan Leaf va genera echivalentul a 147 de cai putere, în timp ce cuplul va fi de 320 Nm. Aceste cifre sunt semnificativ mai bune decât cele ale generației actuale, care are 107 cai putere și un cuplu de 253 Nm.

De asemenea, fișa tehnica indică prezența unui acumulator de 40 kWh, o capacitate care ar putea fi suficientă pentru a asigura autonomia de circa 300 de kilometri vehiculată până în prezent. Ulterior, Leaf ar urma să primească o baterie ceva mai generoasă, iar autonomia va crește până la 500 de kilometri.

Pe de altă parte, prețul va fi unul accesibil pentru o mașină electrică. Pe piața din Statele Unite, modelul cu nivelul de echipare S ar urma să coste 30.000 de dolari, adică cu 5.000 de dolari mai puțin decât Tesla Model 3.

Între timp, fișa tehnică a fost deja retrasă de pe site-ul Autobytel, un indiciu ca informațiile prezentate vor fi confirmate la lansarea programată pentru 6 septembrie.

Via InsideEVs

Comentarii (3)

  • Marian
    O sa fie cu 5000 de dolari mai ieftina ca un Model 3, dar si bacteria e de doua ori mai mica: 40 vs 78 kWh ...
    4 2
  • Octavian
    Bateria de la Model 3 entry level va fi in jur de 55 kWh (la o masina cu 200 kg mai grea). Varianta de 80 kWh va fi sensibil mai scumpa, cu dotari sarind de 50k.
    5 1
  • someone
    ar fi frumos daca ar avea ca "optiune" si posibilitatea unui motor de cca 200 cai, caci acum sta bine la autonomie cu acesta baterie
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru