Dubai testează plăcuțe de înmatriculare digitale: amenzile vor fi plătite automat din conturile proprietarilor, iar aceștia vor fi urmăriți prin GPS

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 11.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dubai va introduce în fază de test plăcuțe de înmatriculare digitale care vor fi dotate cu sisteme GPS pentru localizare, iar plata amenzilor se va realiza automat din conturile bancare ale proprietarilor.

Tehnologia modernă este pe punctul de a "cuceri" un nou segment al industriei auto. Dubai a anunțat că va începe o serie de teste cu plăcuțe de înmatriculare digitale pentru mașini, iar acestea se vor desfășura în perioada mai - noiembrie.

Plăcuțele de înmatriculare digitale beneficiază de ecrane și transmițătoare și sunt echipate cu sisteme GPS, iar autoritățile din Dubai susțin că șoferii vor avea parte de câteva beneficii.

Astfel, plăcuțele de înmatriculare digitale vor anunța imediat serviciile de urgență în cazul producerii unui accident și vor putea comunica cu alte vehicule despre condițiile de trafic sau accidentele petrecute pe traseu. În plus, în cazul în care plăcuța de înmatriculare sau mașină este furată, pe ecran poate apărea o alertă. Totuși, astfel de servicii sunt disponibile și în prezent pe baza altor sisteme prezente pe mașini, în special în Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, există câteva particularități care nu vor fi pe placul șoferilor.

De exemplu, banalele amenzi de circulație vor fi plătite automat din contul bancar asociat plăcuței de înmatriculare, iar numărul de înmatriculare poate fi schimbat prin utilizarea unei aplicații, ceea ce deschide calea unor atacuri informatice din partea hackerilor. Nu în ultimul rând, autoritățile vor avea posibilitatea de a urmări mașinile în trafic pe baza datelor GPS transmise de plăcuța de înmatriculare, element care generează temeri cu privire la libertatea de mișcare a șoferilor.

Autoritățile din Dubai nu au menționat costurile noului sistem, însă vor anunța prețurile plăcuțelor de înmatriculare digitale la finalul testelor.

Via BBC, The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru