Eșecul R8 e-tron, lăsat în urmă: Audi vrea un nou supercar electric cu tehnologie împrumutată de la Porsche Mission E

de Daniel Popescu
Vineri, 07.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi analizează posibilitatea de a lansa un nou supercar electric care să utilizeze tehnologie de la viitorul Porsche Mission E, în ciuda eșecului înregistrat cu R8 e-tron.

Audi are o istorie zbuciumată când vine vorba despre supercaruri de performanță electrice, ca urmare a eșecului înregistrat cu R8 e-tron. Prima generație s-a oprit la numai 10 exemplare în stadiu de concept, în timp ce a doua generație a fost lansată în 2015 și "scoasă din priză" un singur an mai târziu ca urmare a faptului că s-a comercializat în numai 100 de unități.

Iată însă că, la mai puțin de un an de la această decizie, constructorul german cochetează din nou cu ideea unui supercar de performanță electric. Informația a fost dezvăluită de directorul de dezvoltare Peter Mertens, care afirmă că un constructor precum Audi are nevoie de un astfel de model în gama de produse.

"Întrebarea este dacă aș vrea ca asta să se întâmple în curând, iar răspunsul este afirmativ. Pentru un brand precum Audi, un supercar este întotdeauna interesant și este un segment în care am fost prezenți. Am fost un jucător foarte serios", a precizat el.

Pentru a evita greșelile trecutului, Audi are deja o altă strategie și vrea să dezvolte noul supercar împreună cu colegii de la Porsche din cadrul Grupului Volkswagen.

Astfel, supercarul ar urma să împrumute o parte dintre tehnologiile care vor fi disponibile pe viitorul Porsche Mission E, inclusiv sistemul de încărcare rapidă a acumulatorului.

"Acesta pune o presiune semnificativă pe factură. Trebuie să evaluăm dacă clienții vor fi pregătiți să plătească pentru asta. Totuși, fără nicio îndoială, în segmente precum mașinile sport, răspunsul va fi întotdeauna da", a adăugat Mertens.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru