Ferrari recheamă în service toate exemplarele LaFerrari construite pentru înlocuirea rezervoarelor de carburant

de Sebastian Toma
Miercuri, 18.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a informat toţi proprietarii modelului LaFerrari de o campanie voluntară de înlocuire gratuită a rezervorului de carburant cu o unitate îmbunătăţită.

Esential 499 de unităţi LaFerrari au fost construite, fiecare dintre ele având deja un client înainte să înceapă procesul de fabricaţie.
Ferrari a demarat o campanie de înlocuire gratuită a rezervoarelor de carburant pentru toate exemplarele LaFerrari construite. Compania italiană anunţă că procedura nu va fi tratată drept un recall oficial şi că este o campanie voluntară de înlocuire a unui componente cu una cu specificaţii superioare, iar lucrarea va face parte din programul standard de întreţinere a modelului. Până în prezent, nu a existat niciun incident care să implice daune materiale în urma defectului descoperit de cei de la Ferrari la rezervoarele de carburant montate iniţial în LaFerrari.

Primul model LaFerrari este de vânzare pe piața second-hand din Germania

Iniţial, vestea campaniei de înlocuire a rezervoarelor de carburant pentru modelul LaFerrari a apărut în presa olandeză, după ce un proprietar de LaFerrari a fost invitat la un dealer din Germania pentru această procedură. Compania din Maranello a venit ulterior cu un răspuns oficial asupra problemei, menţionând că nu există niciun risc de incediu al vehiculelor existente care nu au primit încă noul rezervor de carburant, o menţiune importantă pentru un automobil care poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de trei secunde. LaFerrari face sprintul 0-200 km/h în şapte secunde şi 0-300 km/h în 15 secunde, în timp ce viteza maximă este de 350 km/h, ceea ce necesită un nivel ridicat de fiabiliate pentru a asigura siguranţa ocupanţilor şi a celorlalţi participanţi la trafic.Pentru fiecare dintre cele 499 de unităţi LaFerrari existente, tehnicienii service vor avea nevoie de opt ore de muncă pentru a înlocui rezervorul de carburant.

Un filipinez şi-a cumpărat un Ferrari F12 Berlinetta doar pentru a intra pe lista scurtă pentru achiziţia unui exemplar LaFerrari

Urmareste Automarket
LaFerrari este succesorul lui Enzo şi este cel mai puternic model de stradă construit vreodată de compania italiană.
Ferrari a primit peste 1.000 de comenzi pentru LaFerrari, dublu faţă de cota de producţie stabilită iniţial, dar a decis să respecte programul iniţial pentru a menţine exclusivitatea exemplarelor. Preţul de listă al unui LaFerrari era de 1.3 milioane de euro, dar mulţi clienţi au apelat la programul specializat de personalizare care a dus preţul exemplarelor la un nivel mult mai ridicat. LaFerrari este echipat cu un motor V12 aspirat, de 800 de cai putere, asistat de un motor electric care mai contribuie cu alţi 163 de cai. Cuplul motor total include cei 700 de Nm ai unităţii convenţionale şi alţi 270 de Nm ai motorului electric.

Via Autocar | Autoblog.nl

Comentarii (7)

  • Cred ca ii cheama in service sa le puna un rezervor mai mare... :) !
    10 3
  • e o traditie ca ferrariurile sa ia foc din senin;
    ar fi culmea sa nu pastreze traditia si la nava amiral :-PPP
    11 13
  • si la romani,sunt multe traditii.chiar in ultimul timp,multe chestii vor devini traditii.O chestier ar fi prostia.Bazinga!
    12 2
  • Adrian
    Se putea sa nu o dea ei in bara cu ceva ? Si mai zici sa faci un efort sa iti cumperi Ferrari. Mai bine lipsa.
    2 16
  • @Adrian
    Tot mai bun e pasat a?
    Un audi ceva,bmw,astea rup,ce Ferrari,mai platesti si impozitu o gramada de bani.
    2.0 TDI e baza,cu un soft,faci toti baietii.
    14 11
  • qwerty
    @@Adrian, LaFerrari cred ca e mai ieftina decat Passatul la impozit pentru ca e hibrid :))
    14 1
  • @qwerty
    Nu crezi bine,e impozitu mic la hibride anul asta,sa mai cumpere niste fraieri,la anu se razgandesc si revine impozitu la normal.Ai uitat in ce tara traiesti?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru