Fiat a demarat primul program gratuit de car sharing pentru studenții români: Fiat Likes U

de Sebastian Toma
Luni, 05.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat le oferă studenților de la Universitatea Politehnica din București primul program gratuit de car sharing din România. Inițiativa Fiat Likes U face parte dintr-un proiect la nivel european derulat de companie.

Fiat Likes U, programul de car sharing gratuit dedicat studenților, a sosit și în România. În premieră națională, studenții Universității Politehnica din București vor putea să împrumute gratuit o mașină pe care să o folosească în interes personal. Programul este derulat timp de trei luni, cu începere din 5 octombrie și încheiere în 14 decembrie a.c.. În cadrul proiectului, orice student al Universității Politehnica din București poate împrumuta unul dintre cele patru automobile Fiat puse la dispoziție de Auto Italia, importatorul mărcii italienești în țara noastră. Studenții care au permisul de conducere de mai mult de un an și carnet de student vizat/adeverință de student pot aplica la acest proiect. Sunt disponibile modelele Fiat 500X, 500L, 500 facelift și generația anterioară a lui 500.

Cererea de închirire se face online, pe portalul Fiat Likes U, iar mașina este preluată din fața Facultății de Transporturi din incinta UPB. În timpul săptămânii, mașinile pot fi împrumutate pe o perioadă de 24 de ore, între zilele de luni și joi. Cei care solicită împrumutul mașinii într-o zi de vineri vor păstra mașina pe tot parcursul weekendului. Pe lângă conducerea responsabilă, studenții sunt obligați să returneze mașina cu rezervorul plin, la fel cum au primit-o. În afară de acest aspect, nu există alte costuri și nicio limită de kilometri.

Un student poate să închirieze de două ori o mașină prin acest proiect, dar nu în zile consecutive.

Proiectul Fiat Likes U implică și un ambasador al mărcii Fiat între studenți, care este remunerat de compania italiană, responsabil și de buna derulare a proiectului. Acesta se va bucura de experiența unică a managerierii unui proiect în premieră națională, reușită cu care puțini absolvenți de facultate se vor putea mândri. Din anul 2012, când a demarat proiectul Fiat Likes U, au participat 16 universități europene. Peste 3.000 de test drive-uri au fost efectuate în această perioadă, totalizând un rulaj cumulat care depășește 500.000 de kilometri.

Ambasadorul Fiat Likes U înmânează cheile primei mașini împrumutate gratuit unui student din România prin acest proiect.

Urmareste Automarket
Universitatea Politehnica din București beneficiază și de un program de prelegeri Lectio Magistralis, care va fi derulat cu specialiști din Italia, de la Fiat Chrysler Automobiles. Aceștia vor instrui studenții care urmează anumite specializări.
Peste 800 de companii au fost implicate în parteneriate de practică cu studenții Universității Politehnica din București. Reprezentanții UPB se declară deschiși oricărui nou parteneriat de practică disponibil studenților, experiența fiind un criteriu important de angajare pentru proaspeții absolvenți ai facultăților tehnice.

Foto: Dragoș Savu

Comentarii (2)

  • E de admirat faptul ca si-au creat o strategie pe termen mediu si lung de a crea noi baze de clienti.
    Cand ai 20 de ani, nu e putin lucru sa te urci intr-o masina chic.
    10 2
  • Ma baieti.
    Nu mai bine facea aceasta strategie VW cu modelele alea euro 5 care au ramas pe stoc si care nu le mai cumpara decat programul rabla 2025 ???
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru