Ford ar putea reveni la Le Mans la clasa de prototipuri LMP2

de Daniel Popescu
Luni, 14.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford analizează posibilitatea de a reveni în Cursa de 24 de ore de la Le Mans cu un prototip pentru clasa LMP2 bazat pe maşina cu care concurează în competiţia TUDOR United SportsCar Championship.

Esential 4 victorii consecutive a obtinut Ford la Le Mans in perioada 1966-1969
Constructorul american Ford analizează în prezent oportunitatea de a concura în Campionatul Mondial de Anduranţă şi, implicit, în Cursa de 24 de ore de la Le Mans începând din sezonul 2016 sau cel târziu 2017, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Racer.

Sursa citată afirmă că Ford intenţionează să dezvolte un program la clasa de prototipuri LMP2 asemănător cu cel din TUDOR United SportsCar Championship, competiţie în care americanii participă cu două maşini ale echipei Chip Ganassi Racing.

Oficialii Ford au refuzat să comenteze informaţiile. "Nu pot să confirm sau să neg vreo parte din aceste informaţii", a precizat Kevin Kennedy, directorul de relaţii publice al constructorului american.

Nu pot să confirm sau să neg vreo parte din aceste informaţii.

Kevin Kennedy
Director PR Ford
2017 este sezonul în care regulamentul tehnic al clasei de prototipuri LMP2 de la Le Mans va deveni similar cu cel din TUDOR United SportsCar Championship, astfel că bugetul alocat de Ford pentru acest program nu ar creşte semnificativ.
Ford a publicat deja o serie de anunţuri de angajare pentru departamentul aerodinamic care ar putea avea legătură cu noul proiect.

Constructorul american a obţinut patru victorii consecutive la Le Mans în perioada 1966-1969 cu Ford GT40 (foto), prima dintre ele fiind realizată cu o echipă de piloţi formată din Bruce McLaren şi Chris Amon.

McLaren ar putea reveni de asemenea la Le Mans, însă la clasa de turisme GTE, prin intermediul noului McLaren 650S GT. Britanicii au confirmat că intenţionează să dezvolte o versiune GTE a noii maşini de competiţie cu care echipele interesate să poată lua startul la Le Mans cel mai probabil începând din 2016.

Via Racer

Comentarii (1)

  • schumi
    In imaginea de mai sus, se vede si un prototip Alfa. Poate asistam la o transpunere in prezent/viitor a acelei imagini, eventula in ordine inversa a prototipurilor :-).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru