Ford Edge, un viitor rival european pentru VW Touareg, se lansează luna viitoare

de Bogdan Mirică
Luni, 14.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va lansa o nouă generaţie a modelului Edge cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. SUV-ul va avea o destinaţie globală şi va rivaliza în Europa cu VW Touareg.

Ford va profita de ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Los Angeles pentru a dezvălui un model complet nou. Din primele informaţii este vorba despre un SUV, cel mai probabil un înlocuitor al lui Edge. Modelul, anunţat de oficialii Ford cu ceva vreme în urmă, va fi un produs global, ce ar urma să se regăsească şi în gama europeană a Ovalului Albastru.

Chiar un comunicat de presă a confirmat lansarea noului Edge pe Bătrânul Continent. Este o mutare logică, având în vedere că SUV-urile au cunoscut o creştere a vânzărilor în rândul publicului european.

Expansiunea pieţei SUV-urilor în Europa este o oportunitate unică pentru Ford, fiind perfectă pentru experienţa în acest domeniu.

Jim Farley
şeful diviziei de vânzări şi marketing Ford
Jim Farley, şeful diviziei de vânzări şi marketing Ford, a declarat că „expansiunea pieţei SUV-urilor în Europa este o oportunitate unică pentru Ford, fiind perfectă pentru experienţa în acest domeniu.”

Viitorul Edge destinat Bătrânului Continent va folosi platforma noului Mondeo, la rândul său un model global.

SUV-ul va fi unul de dimensiuni mari şi va completa o triadă formată alături de Kuga şi Ecosport, ultimul bazat pe Fiesta şi expus în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt.

Principalul rival al noului Edge va fi Volkswagen Touareg, un best-seller european al segmentului şi un rival greu de bătut.

Comentarii (7)

  • Imi place actuala generatie Edge,ramane de vazut cum va arata noua generatie globala.Sper ca va avea un aer mai american,mai muscle,ca de europene si coreene sunt satul.
    24 10
  • someone
    ca sa se bata cu touareg-ul cu sanse egale, edge are nevoie de cel putin un diesel 3.0 ..... are ford asa ceva in depozitul de motoare? caci la design masina arata f bine
    20 4
  • Urata rau!
    10 26
  • Nu vad de ce Musai 3.0. 2.2 de 200 cp folosit pe Mondeo chiar cred ca ar fi o optiune nu mai vorbesc de 3.2 de pe Ranger, insa avand in veder ca nu-i autoutilitara ar putea fi o problema de fiscalitate....
    18 4
  • antonny
    someone........se pare ca da au achizitionat de la Peugeot
    3 10
  • edge e destul de marisor si greu ... ca sa miste ca un touareg ii trebuie "muschiuleti" nu jucarie ...
    nu vad pe edge sa bata touareg in special la aspect/finisare interioara ...
    vom vedea cum vor scoate urmatoarea generatie. actuala e ceva mai jos la capitolul mentionat mai sus ...

    drumuri bune tuturor !
    9 3
  • Printre nenumaratele Touareg-uri din Europa e nevoie de ceva proaspat si diferit. Sper sa il cumpere lumea....
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru