Ford Mustang Shelby GT500 Cobra: construit în onoarea lui Carroll Shelby

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 19.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a onora amintirea lui Carroll Shelby, un grup de prieteni și colaboratori au produs un exemplar extrem al modelului Ford Mustang Shelby GT500.

Un grup de prieteni, colaboratori și apropiați ai legendarului Carroll Shelby au decis să îi dedice un model cu totul special. Carroll Shelby ne-a părăsit în acest an la vârsta de 89 de ani, lăsând în urma sa o lungă colecție de automobile. Pentru a construi un model special dedicat, Ford, Shelby American și Ford Racing și-au unit eforturile și au creat un Mustang de 850 CP care are la bază modelul Ford Mustang Shelby GT500. 

Peeble Beach a fost din nou o bună ocazie pentru a prezenta publicului acest model special. Numit Ford Mustang Shelby GT500 Cobra, modelul unicat folosește un motor V8 de 5.7 litri supraalimentat cu un compresor de curse marca Ford Racing. Puterea obținută: 850 CP!.

Pentru a putea livra această putere către asfalt, au fost alese pneuri mai late pentru puntea spate. Aripile au fost și ele evazate pentru a putea adăposti roțile mai mari, iar capota are un design special, creat de Shelby American. Culoarea este Guardsman Blue cu dungi Wimbledon White, aceeași combinație de culori pe care Carroll Shelby o folosea la mașinile de curse pe care le-a creat în anii '60. 

Via Motor Authority

Comentarii (3)

  • misto masina, mai ales ca are un compresor de supraalimentare de 850 de cp, iar culoarea e bestiala
    bravo celor de la Ford, Shelby American si Ford Racing
    ps: rotile, mai ales cele din spate, sunt beton
    7 3
  • Alex Radoi
    Arata f. frumos. Rotile... oare ce janta cu ET negativ nu arata bine, nu?
    4 0
  • gigel manelistu
    sunt curios de ce i-au pus si denumirea de Cobra, care e cu totul alta masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru