Francezii de la DS vor lansa doar modele electrice și hibride din 2025: brandul premium pregătește surprize pentru Salonul Auto de la Paris

de Petre Barac
Miercuri, 02.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brandul premium DS al grupului PSA a anunțat că va construi doar modele electrice și hibride începând cu anul 2025. Primul model 100% electric de la DS va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris, din luna octombrie a acestui an.

DS Automobiles a devenit o companie de sine stătătoare a grupului Peugeot-Citroen în anul 2014. Brandul cu pretenții premium este pe cale să devină și marca PSA ce va lansa doar modele electrice și hibride, începând cu anul 2025, după cum au anunțat șefii companiei.

“Strategia noastră este în plină desfășurare prin lansarea lui DS 7 Crossback E-Tense, dotat cu propulsie hibridă (benzină-electric) și peste 300 de cai putere, care va fi urmat de prezentarea primului model 100% electric de la DS. Ne vedem la Salonul Auto de la Paris!,” a declarat Yves Bonnefont, CEO-ul brandului DS.

Startul erei electrice de la DS va fi dat de DS 7 Crossback E-Tense. Modelul va fi lansat oficial în toamna anului viitor, într-o echipare cu tracțiune integrală, peste 300 de cai putere și o autonomie de circa 50 de kilometri în modul de rulare electric.

La începutul acestui an, grupul francez PSA a anunțat lansarea a 40 de modele noi (electrice și hibride) până în 2025, acestea urmând să fie împărțite între toate brandurile sale: Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall și DS.

Via PSA

 

Comentarii (1)

  • Pacat de Citroen ca e in cadere libera. De 2 ani au inceput sa faca numai mini suv-uri cu un design indoielnic si aspect de jucarie, au renuntat la suspensia hidropneumatica, ea fiind semnatura marcii. Acum toate sunt Peugeot cu design diferit. Cei care nu ati avut pana acum Citroen cu suspensie hidropneumatica ati trait degeaba.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru