Geely a vrut să cumpere 5% din Daimler: nemții au refuzat oferta prin care chinezii ar fi pus mâna pe tehnologia mașinilor electrice

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Miercuri, 29.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a refuzat o ofertă prin care Geely voia să cumpere 5% din grupul german, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.

Chinezii de la Geely sunt dornici să pună mâna pe tehnologia mașinilor electrice dezvoltată de Daimler, dorind să facă un joint-venture cu nemții în acest sens.

Grupul asiatic a vrut să cumpere 5% din compania germană “la un preț redus”, însă Daimler a refuzat oferta, după cum au transmis persoane apropiate situației.

Cu toate că s-au lovit de un refuz, chinezii sunt determinați să cumpere acțiuni la Daimler de pe piața liberă, 4.5 miliarde de dolari fiind suma necesară pentru a deține 5% din grupul german.

Oficialii Daimler s-au arătat “foarte mulțumiți” de structura actuală a acționariatului, dar compania nu ar refuza să primească investitori cu planuri pe termen lung în cazul unui acord favorabil de ambele părți.

În cazul în care se va concretiza o înțelegere cu Daimler, chinezii de la Geely vor bifa cea mai importantă investiție de după achiziția Volvo din 2010 pentru aproape două miliarde de dolari.

Via Autonews

Comentarii (5)

  • Care tehnologie? Mercedes sunt in urma cu cel putin 10 ani fata de Tesla si cu cel putin 5 ani fata de Renault- Nissan si Toyota in dezvoltarea modelelor electrice pentru consumul de masa.
    13 12
  • da de unde stii tu? ai lucrat la mercedes si te-au dat afara ca le-ai zis ca sunt in urma cu 10 ani? de aia suntem in urma cu multi ani ca sunt multi ca tine :))))))))
    11 10
  • @?? Nu baga Toyota in lista aia. Toyota se pricepe foarte bine la hibrizi, insa la electrice e 0. Si nu-mi da Mirai-ul de exemplu ca e alta mancare de peste.
    5 6
  • Edikkk
    Mercedes are o divizie de motoare foarte bune, si o divizie de inginerie si design de renume. Cu siguranta au si pentru zona electrica, chiar daca nu au facut prea mare lucru in directia aceasta.

    Dar oricum Mercedes ramane regele in lumea auto.

    Problema grava e ca chinezii au foarte multi bani si atunci anumite companii vest-europene de fapt sunt cam sub-evaluate !

    la 4.5 miliarde pentru 5% asta inseamna vreo 90 miliarde valoarea Mercedes... ceea ce este foarte putin !


    Apple singur valoreaza 900 miliarde euro !!! DE ZECE ORI MAI MULT !!

    Cat ZECE companii Mercedes !

    Este enorma si valorea Apple dar si valoarea Mercedes este mult subestimata, parerea mea. (inteleg notiunea de actiuni, pret la bursa.. dar este o opinie personala)
    10 3
  • @Edikkk
    Apple nu valoreaza 900 miliarde USD decat ca valoare de brand, care inseamna cu totul altceva.
    Samsung, care este una din companiile cele mai mari din lume (IT, constructii, asigurari, constructii navale, etc) valoreaza sub 200 miliarde USD.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru