Genesis G90, sedanul de lux cu care Hyundai atacă BMW Seria 7 şi Audi A8

de Daniel Popescu
Marti, 12.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis G90 este un sedan de lux lansat de Hyundai în cadrul noii sale mărci premium cu care speră să atace BMW Seria 7 sau Audi A8.

Salonul Auto de la Detroit marchează lansarea oficială a brandului de lux Genenis de către Hyundai, prin prezentarea primului model din gamă. Genesis G90 este un sedan de lux bazat pe Hyundai Equus care impresionează însă printr-un ampatament mai lung.

De altfel, exteriorul împrumută numeroase elemente de design de la predecesorul său, însă schimbările apar în special la interior, care inspiră luxul. Deloc surprinzător, aici regăsim un ecran touch cu diagonală de 12.3 inch, cu ajutorul căruia şoferul şi pasagerii pot controla aproape toate funcţiile maşinile. Nici pasagerii din spate nu au fost uitaţi, întrucât aceştia se pot delecta pe ecranele duale de 9.2 inch. Sistemul de sunet este furnizat de Lexicon şi are 17 boxe, dar şi un subwoofer de 10 inch.

Urmareste Automarket
Genesis G90 va fi oferit în numai două versiuni de motorizare.
Prima beneficiază de un motor V6 biturbo de 3.3 litri care generează 365 CP la 6.000 de rpm, în timp ce a doua mizează pe puterea de 420 CP oferită de un motor aspirat V8 de 5 litri.
În standard, cutia de viteze este automată în 8 trepte, iar noul model beneficiază de tracţiune spate, însă există şi opţiune cu tracţiune integrală.

Printre tehnologiile de siguranţă incluse se numără detecţia pietonilor, alerte de trafic, Rear Cross-traffic Alert şi Lane Keep Assist. G90 este primul dintre cele cinci modele Genesis care vor fi lansate în următorii cinci ani.

Cel puţin pentru moment, G90 va fi comercializat doar în Statele Unite, China, Rusia şi Orientul Mijlociu, acolo unde se va lupta cu modele precum BMW Seria 7, Audi A8 sau Mercedes Clasa S.

Via Genesis

Comentarii (29)

  • Exsita vreun design al unei masini premium pe care Genesis-ul asta nu l-a copiat ? Era mai simplu sa puna o masca de BMW, peste cea de Audi si pe capota sa puna steaua Mercedes.
    30 16
  • la interior imi place insa ni si a exterior
    16 1
  • @@mowgli
    mowgli are dreptate. E o amestecatura de BMW Mercedes si Audi. Pacat ca AM nu a postat interiorul mai detaliat. Dar gasesti pe net sa vezi ca in spate ai aceleasi monitoare pe tetiere ca la noul seria 7 si aceeasi cotiera. Identic 100%.
    Nu zic ca masian nu e buna. E misto....dar nu o sa bata in veci un seria 7 sau un S !
    30 10
  • Lasat-l pe @mowgli in pace. Acum s-a trezit si dumnealui dupa noaptea de revelion. A fost mult prea buna sampania prietene nu ?

    @Scorpionul.negru, ai dreptate . Eu ma uit la roti, si observ ca si alea sunt copiate dupa Seria 7.Adica sunt rotunde la fel ca la Logan :)))))


    Cat despre model. Nu e cazul sa mai comentez, e clar ca se afla peste concurenta germana si japoneza in acest moment. In primul rand ca beneficiaza de cea mai buna izolare fonica din acest segment ( gratie geamurilor dublu-acustice si circa 45kg de antifon, atat la usi, stalpi, podea, cat si plafon, portbagaj, si compartiment motor ). In al doilea rand , ofera cel mai ridicat nivel de siguranta din segment. In al treilea rand ofera cea mai inalta rigiditate torsionala din acest segment, cu 38% mai mult decat noul Seria 7 si W222. In al patrulea rand este singura din segment care beneficiaza de sistem autonom pt autostrazi ( asta ca tot se lauda Volvo la o stire cu al sau S90 ) . Si in al saselea rand o spun ca ''ne fan'' Hyundai -Kia .
    11 34
  • @madalescu ce-ar fi sa nu-ti mai dai cu parerea despre cat de bine e antifonata g90 fata de concurenta si cat de rigid este.Toate astea sunt cuvinte scrise pe o hartie.O sa vedem cum se comporta masina intr-un test, comparativ cu concurenta.Pana atunci cel mai bine antifonat model ramana S class.
    22 8
  • Ce tare expert esti tu. Daca G90 nu indeplineste cerintele ''de pe hartie'', atunci inseamna ca nici W222 nu indeplineste cerintele calitatii de pe ''hartie'' nu ? ...patetic.
    1 19
  • E o masina faina. Nu inteleg ce amestecatura vedeti. Are un design unic, nu copiaza in intregime o masina.
    8 5
  • Sa speram ca de data asta celor de la Hyundai le va iesi. Data trecuta au dat-o-n bara cu Grandeur. Poate reusesc. Nu de alta, dar aceste segment e mai dur fata de acum 10-11 ani.
    7 3
  • Din cate vad eu, aceasta e dedicata exclusiv pietei din SUA si desigur celei din Corea.
    La noi mai mult de i40 cu un motor slabut de 1.7 diesel nu o sa vedem prea curand. Macar un 2.0 de 184cp pe care il au montat pe suv-uri... era alta poveste.
    Dar asa sa te lupti cu cei care ofera deja 2.0d cu peste 170cp si tu cu doar 136 e cam aiurea.
    13 1
  • @(@roco) aka madalescu mai "expertule" ce nu intelegi ca in comunicatul de presa, hyundai poate sa scrie ca modelul lor e de x ori mai antifonat si mai rigid decat concurenta.Nu contest ca nu ar fi asa, dar pana la un test real nu ai de unde sa stii daca e asa sau nu.Sau tu esti genul de persoana care pune botul la o eticheta zice ca produsul lor e 100% natural
    15 1
  • ...care zice..
    4 2
  • @Madalescu_Georgian
    Trebuie sa fi orb sa nu vezi ca are grila de Audi, spate de S class si interior de BWW !
    19 2
  • O gluma buna de la hyundai... Ceva nou? Nimic.
    9 0
  • @scorpion
    +personalitate de Hyundai :)))
    8 0
  • Da sigla aia copiata de la Bentley n-o vede nimeni :)? Ca sa fie cireasa de pe tort!
    20 1
  • stopuri de jaguar xf si design lateral de la flying spur
    18 1
  • @zagado26
    Chiar ca...bai dar astia chiar au copiat cate ceva de la fiecare :))
    Asta ca sa fie pe gustul tuturor.
    18 1
  • Mitica Blajinul
    "Masina" asta este un fel de "ponta" cu o gramada de teze de doctorat.,pe care chiar domnia sa le-a scris. Pardon, transcris.

    Ceasul ala de pa bord, parca l-am mai vazut undeva. Chrysler a fost cel care le-a pus pentru prima data. Acum le gasim la Ciorollele de lux si la superlimuzinele coreene. Misto!
    15 4
  • arogantul
    mafia are cont/nick nou?

    esti tare haios sa spui ca struto-camila asta are sisteme de siguranta mai bune decat volvo, pana si un S60, model destul de batran, are mai multe sisteme de siguranta decat nava amiral a coreenilor.
    14 2
  • A inebunit capra. Si aia din poza si aia cu multe nick-uri.
    5 2
  • @roco ...... Vai ! Ma simt ''flatat''. Cata atentie din partea unui pietar. Doar ca faci o confuzie. Userul ''madalescu'' a renuntat a le mai raspunde la frustrati. Acum baga o manea buna sa bubuie boxele la TEDEIU. E mai eficient decat sa aberezi pe site.


    @Mitica Blajinul,

    Chiar ca ! Iar eu volanul si rotile le-am mai vazut ''undeva'' . Parca obiectul mobil unde le-am vazut se numea ''masina'' . Ce ciudat ..... Posibil ''Copy-paste'' deci...... BULLSHIT ! Retards...


    @Scorpionul.negru,

    Chiar ca ...... Trabuie sa fi chiar orb sa nu vezi ca G90 si-au permis sa ''copieze'' triada . Probabil dupa ce au observat ca ''granzii germani'' le-au copiat segmentul SAC ( Sport Activity Coupe ) de la fratele lor de origine SSang Yong Actyon :))))))))
    3 19
  • PS: Era sa uit. Astazi rulam prin Bucuresti . La o intersectie am vazut noul Mercedes E class......UPSs pardon S class ( w222 )....UPss pardon, cred ca era C class . Mai sa fie, neh ca iar le confund :)))))). Probabil copy-paste ? Nehhh Marsadas nu face asa ceva . El emana numai ''originalitate'' in toate directiile :)))))
    4 22
  • @Madalescu si la statia urmatoare te-au dat jos controlorii ca n-aveai bilet.
    14 5
  • Voita ironie facuta de tine nu ma jigneste cat de putin, m-as fi simtit jignit daca m-ai fi zis urmatorul lucru : '' La intersectia urmatoare te-ai dat jos din Bamveul inmatriculat pe Pyce aka Russe ca sa-l impingi ca nu mai pornea '' . Asta o consider jignire adevarata. Deci daca iti face placere, asa ma poti jigni de acum in colo. Poti baga si de la tine ceva gen Marsadas Batz, Haudi, FlociWagen, ca nu ma supar. ;) . Salutarile mele prietene .Probabil postul meu va fi citit tarziu. Va dura ceva timp pana il vei recepta de acolo din jungla.
    1 18
  • @Madalescu
    Buna asta cu jungla :)))
    3 9
  • Cel putin Mercedes se copiaza pe el insusi, pe cand hun-da-ee copiaza intreaga gama de marci premium-lux
    6 0
  • madalescu ai un + de la mine ca de obicei ; sunt convins ca si altii ti-ar da un + dar prefera sa ramana anonimi
    0 5
  • Gica contra
    Mowgli chiar m-ai facut sa rad :)), va dau un sfat, nu il mai bagati pe atotstiutor in seama si o sa vedeti ca se stinge singur ca un spray consumat. Chiar daca vreti sa fiti hateri unii cu ceilalti, no problem, nu o mai faceti cu el.
    4 0
  • Cartof Ion
    Fratilor, nu mai bagati in seama pe cel cu probleme, se va agita pe aici o vreme dupa care o sa ii treaca si se muta in alta parte.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru