Feedback

Ghosn a demisionat de la Renault: adjunctul său și fostul CEO Michelin au preluat conducerea constructorului francez

Publicat Vineri, 25.01.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 3
Ghosn a demisionat de la Renault: adjunctul său și fostul CEO Michelin au preluat conducerea constructorului francez - Poza 1
Jean-Dominique Senard, fostul CEO al Michelin, este noul președinte al Renault, în timp ce Thierry Bollore a fost promovat ca CEO după ce Carlos Ghosn a demisionat din cele două funcții pe care le avea la constructorul francez.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și-a definitivat la sfârșitul acestei săptămâni noua conducere cu care încearcă să treacă peste scandalul arestării lui Carlo Ghosn.

După mai multe negocieri, Ghosn a acceptat să demisioneze din funcțiile de CEO și președinte, iar consiliul de administrație al Renault a anunțat ulterior noua conducere.

Astfel, Jean-Dominique Senard, care a ocupat postul de CEO al Michelin începând din 2012, a devenit noul președinte al celor de la Renault, în timp ce Thierry Bollore, adjunctul lui Ghosn, a preluat postul de CEO.

Prima sarcină a noii conduceri Renault este clarificarea relațiilor cu partenerii de Alianță de la Nissan, în condițiile în care colaborarea a fost afectată de arestarea lui Ghosn din motive de fraudă financiară. "Este important ca această alianță să rămână extrem de puternică. Este datoria noastră să mergem înainte împreună", a declarat Senard.

Oficialii Nissan au apreciat decizia luată de Renault și speră deja la o normalizare a relațiilor. "Comunicarea dintre cele două companii a fost un pic dificilă după arestarea lui Ghosn. Mă aștept la o comunicare mai bună", a precizat Hiroto Saikawa, CEO-ul Nissan.

Ghosn a fost CEO-ul Renault în ultimii 14 ani, iar în urmă cu 10 ani a preluat și postul de președinte. Potrivit unor informații neoficiale, Ghosn a acceptat să demisioneze din cele două funcții după ce a ajuns la un acord pentru a primi o compensație financiară estimată la 25 - 28 milioane de euro și o pensie anuală de 800.000 de euro. Decizia finală cu privire la pachetul financiar va fi luată însă de consiliul de administrație al Renault.

Via Renault, Reuters


Comentarii (3)

  • Dureroasă decizie, 28 milioane euro și 800 mii pensie anuala pentru restul vieții, grea lovitură a primit.
    12 3
  • sa vedem cat va fi si restul vietii....japonezii ne vor lamuri
    5 4
  • Hai sa facem pariu ca japonezii il elibereaza conditionat acum?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru