Grand Cinema Băneasa şi BMW proiectează în 9 februarie două documentare de colecţie: "Cursa vieţii mele" şi "No Limits"

de Daniel Popescu
Marti, 19.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Notează în calendar ziua de 9 februarie: atunci rulează la cinema un documentar despre cariera lui Marin Dumitrescu, unul dintre cei mai mare piloţi români, şi unul despre Alessandro Zanardi, pilotul care a revenit în cursele de maşini după ce şi-a pierdut ambele picioare într-un accident în IndyCar.

Pasionaţii sporturilor cu motor şi nu numai vor avea ocazia să urmărească pe marile ecrane două documentare fundamental diferite despre doi dintre eroii competiţiilor. Primul documentar se numeşte "Cursa vieţii mele" şi prezintă viaţa şi cariera lui Marin Dumitrescu, unul dintre cei mai mari piloţi din istoria României.

Acesta a ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani, pe care a împlinit-o astăzi cu ocazia unei proiecţii speciale a documentarului.

Pe parcursul a 60 de minute, Dumitrescu povesteşte cu umor modul în care a fost nevoit să lupte în Al Doilea Război Mondial în aviaţie, cum a început să concureze în curse la scurt timp după încetarea conflictului armat şi greutăţile prin care a trecut după instalarea comunismului.

De altfel, Dumitrescu reuşeşte într-un mod impresionant să dea culoare documentarului prin talentul de povestitor, fiecare eveniment descris fiind presărat cu numeroase glume. Pe parcursul carierei sale, Marin Dumitrescu a obţinut 36 de titluri în competiţii de viteză în coastă, raliuri şi curse de viteză, însă cea mai importantă rămâne cea de la Sinaia din 1950, care de altfel dă şi titlul documentarului.

No Limits: povestea lui Alex Zanardi la Cursa de 24 de ore de la Spa

Urmareste Automarket
Cel de-al doilea documentar se numeşte No Limits şi spune povestea Cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps la care a participat Alessandro Zanardi, pilotul italian care a rămas fără ambele picioare în urma unui grav accident suferit în IndyCar în 2001.
Printr-o calitate deosebită a imaginilor, filmul redă povestea pregătirilor lui Zanardi pentru una dintre cele mai mari provocări ale sale de după accident şi modul în care reuşeşte să concureze la cel mai înalt nivel alături de coechipierii săi Timo Glock şi Bruno Spengler.

Multe imagini sunt cu adevărat emoţionante, în special cele care îl arată pe Zanardi în timp ce se echipează cu protezele pentru a urca în BMW Z4 GT3, dar şi cele care îl prezintă la scurt timp după ce a coborât epuizat din maşină. Una dintre declaraţiile sale memorabile se referă la viaţă pe care o are după accidentul suferit în IndyCar.

"Dacă te uiţi la viaţa mea de acum, tot ceea ce fac este mai mult sau mai puţin legat direct de situaţia în care sunt. Şi dacă m-ai întreba 'Alex, te-ai întoarce la vechea viaţă?', aş spune nu. Pentru că sunt atât de confortabil cu viaţa mea de acum, încât nu aş risca să schimb fără să ştiu unde aş fi fost azi".

Grand Racing Legends a fost realizat în parteneriat cu BMW România şi va rula la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City marţi, 9 februarie, cu începere de la ora 20:00.

Biletele pot fi deja rezervate pe site-ul cinematografului şi costă 30 de lei. 

Comentarii (1)

  • Jos palaria si tot respectul pentru BMW. Ceva detalii despre un DVD sau daca putem cumpara documentarele online ? N-am cum sa pierd asa ceva.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru