Grupul PSA va introduce în 2020 un asistent inteligent: "Clienții vor conversa în mod natural cu mașina lor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele Peugeot, Citroen, Opel și DS vor fi echipate din 2020 cu un asistent inteligent care va permite clienților să interacționeze natural cu mașina.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat în această săptămână semnarea unui parteneriat cu start-up-ul SoundHound din Statele Unite, care va dezvolta pentru constructor un asistent inteligent.

Oficialii PSA susțin că șoferii vor putea purta conversații naturale cu noul asistent inteligent, ca urmare a faptului că acesta va fi capabil să răspundă la mai multe întrebări formulate într-o singură frază.

Astfel, printr-o singură comandă vocală, asistentul va putea, de exemplu, să găsească un restaurant care să îndeplinească mai multe condiții simultan, cum ar fi să fie deschis în ziua de duminică, sau să controleze simultan temperatura, sistemul de ventilație și direcția aerului condiționat.

Din punct de vedere tehnic, asistentul va avea la baza tehnologia proprietară Deep Meaning Understanding, care este dezvoltată în prezent de SoundHound.

PSA a anunțat că noul asistent inteligent va fi disponibil pe modele Citroen, Peugeot, Opel și DS începând din 2020.

Anunțul vine la câteva luni după ce Grupul PSA a confirmat că serviciul de conectivitate Connect va fi implementat începând din 2019 și pe modelele Opel, care până în prezent utilizau serviciul OnStar.

Schimbarea are loc în contextul în care PSA derulează un amplu proces de integrare a germanilor de la Opel în grupul francez.

Via Opel

Comentarii (5)

  • Asta mai lipsea,sa scap de nevasta si sa ma cicaleasca masina.
    15 4
  • inexorabil
    Mai precis: artificialul te va ajuta să conversezi / interacţionezi în mod “natural” cu el.

    Nu-mi amintesc să fi auzit vreodată ceva mai grotesc…Iar Automarket ne relatează cu seninătate un asemenea caraghioslâc – nu vede nimic anormal.

    Doamne fereşte! Transumanismul purcede cu îndârjire la cucerirea ultimei redute a firescului, iar această “alienare plăcută” este, în substrat, o demonizare cumplită…

    Încă o dată proclam un NU hotărât, neabătut, tehnologismului şi transumanismului, alias plăgile care pot fi fatale omenirii, la finalul istoriei…De fapt, sunt două grenade cărora a comis imprudenţa de a le scoate cuiul de siguranţă, privindu-le admirativ; astfel, ce altceva se poate întâmpla decât să-i explodeze în faţă?

    PS. @Tatraurs, este bine că vezi partea hazlie a problemei.
    7 8
  • În ziua de azi, oamenii au ajuns să vorbească cu mașinile lor, cu telefoanele lor etc. Ajung să trăiască într-un univers propriu paralel. Tehnologia dezvoltată și folosită iresponsabil doar de dragul de a arăta ce putem, îi face pe oameni mai proști. Nu mai gândesc cu creierul lor, apasă un buton și îi pică în gură ce are nevoie. Cum era vorba: pară mălăiață în gura lui nătăfleață. Numiți-mă cum vreți, negați cât vreți, dar asta e realitatea care va lovi societatea omenească tot mai tare.
    8 3
  • hazard
    - "si cum te simti azi draga posesor de Peugeot/Citroen"
    - "ca un fraier"
    - "dar ce s-a intamplat?"
    - "te-am cumparat"
    7 4
  • @Moldovean, ai gasit unde se ascundea statul paralel :))
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru