Guvernul visează frumos: autostrăzile Comarnic - Braşov şi Piteşti - Craiova, printre priorităţile României pentru 2035

de Daniel Popescu
Joi, 26.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrăzile Comarnic - Braşov, Piteşti - Craiova şi una care să lege Bucureştiul de Moldova se numără printre priorităţile României pentru anul 2035.

Esential 2035 este anul în care guvernul speră să finalizeze aceste proiecte
Guvernul a publicat un document de sute de pagini în care detaliază strategia de dezvoltare teritorială a României până în anul 2035, care include planuri inclusiv pentru reţeaua de autostrăzi.

Chiar dacă prioritatea pe termen scurt este realizarea Autostrăzii Sibiu - Piteşti, documentul menţionează şi alte autostrăzi importante care sunt temporar finalizate sau care pentru moment sunt doar în stadiu de planificare.

Astfel, autorităţile îşi propun ca în următorii 20 de ani să finalizeze integral Autostrada A1 şi Autostrada A3, în special segmentul Comarnic - Braşov, însă fără să facă o referire explicită la tronsonul Ploieşti - Comarnic.

Un alt proiect important cu impact asupra creşterii atractivităţii turistice a teritoriului constă în finalizarea şoselei Transalpina.

Document oficial
Pe de altă parte, aurtoritatile consideră că şi Autostrada Piteşti - Craiova reprezintă o prioritate, mai ales că va ajuta Ford să-şi exporte mai uşor maşinile produse în ţara noastră.

"Alte două regiuni mai puţin dezvoltate în comparaţie cu celelalte sunt Sud şi Sud-Vest, care pot beneficia de îmbunătăţirea infrastructurii rutiere prin construirea Autostrăzii Piteşti-Craiova.

Tronsoanele Constanţa-Bucureşti şi Bucureşti-Piteşti creează deja o legătură care poate fi continuată cu autostrada Piteşti-Craiova, unde circa 1 milion de persoane ce locuiesc la aproximativ 1 oră de Craiova ar putea beneficia de pe urma acestui traseu direct conectat cu Bucureştiul", precizează Guvernul în document.

În plus, guvernul admite că trebuie să dezvolte transportul rutier şi pe ruta Bucureşti - Moldova, pentru a conecta astfel oraşe mari precum Iaşi, Bacău, Vaslui sau Suceava.

Nu în ultimul rând, Guvernul vrea să finalizeze şi şoseaua Transalpina. "Un alt proiect important cu impact asupra creşterii atractivităţii turistice a teritoriului constă în finalizarea şoselei Transalpina (DN 67C – comună Voineasa)", mai precizează guvernul în document.

Via Ministerul Dezvoltării Regionale (PDF)

Comentarii (3)

  • Vise taica, vise!
    6 0
  • ion 01
    toti idiotii fac planuri pt 20 de ani. doar planuri! concret nu fac nimic!
    doar idioti au condus ministerul transporturilor!
    4 0
  • Dacă porcul ar zbura...
    CNADNR la DNA...
    Bla-bla...
    Etcetera.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru