Honda a deschis listele de comenzi pentru Civic Type R în Regatul Unit deşi versiunea de serie nu a fost prezentată încă

de Sebastian Toma
Marti, 02.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia din Regatul Unit a mărcii Honda a deschis listele de comenzi pentru noua generaţie a lui Civic Type R, cu toate că modelul de serie nici măcar nu a fost prezentat încă. Pentru precomandă, clienţilor li se cere un avans de 3.000 de lire sterline, echivalentul a 3.800 de euro.

Divizia Honda din Regatul Unit a anunţat deschiderea listei de comenzi pentru noua generaţie a lui Civic Type R. Cu toate că reprezentanţii mărcii nipone nu au prezentat încă modelul de serie, divizia din Marea Britanie le permite englezilor să se înscrie pe o listă de precomenzi contra sumei de 3.000 de lire sterline (echivalentul a 3.800 de euro). Ultima apariţie a lui Civic Type R a fost în formă de concept în cadrul Salonului Auto de la Paris, derulat în toamna anului curent, dar versiunea de serie este aşteptată să debuteze în 2015, iar reprezentanţii mărcii japoneze spun că va fi cel mai performant model ”Type R” lansat vreodată. Cei de la Honda nu sunt la prima ispravă de acest gen în Regatul Unit, luna trecută fiind anunţată ocuparea listelor de comenzi pentru noua generaţie a lui NSX.

Viitorul Honda NSX a fost epuizat în Marea Britanie, deşi nici nu a fost lansat în versiune de serie

Honda Civic Type R va beneficia de o motorizare 2.0 turbo aşteptată să livreze 280 CP. Aceasta va fi oferită în compania unei transmisii manuale care angrenează roţile din faţă.

Cei de la Honda au implementat un sistem numit ”steer axis” pentru noul Civic Type R, care include doi pivoţi suplimentari la nivelul punţii faţă pentru a asigura menţinerea geometriei suspensiei în momentele în care şoferul accelerează puternic, pentru a preveni fenomenul de "torque steer". În plus, noul Civic Type R va beneficia şi de amortizoare adaptive, al căror răspuns va fi controlat cu ajutorul comutatorului "+R" de pe volan. Acesta din urmă schimbă şi comportamentul direcţiei şi răspunsul la acceleraţie.

Honda Civic Type R - noua generaţie introduce primul motor VTEC Turbo de 280 de cai putere

Ultima apariţie a lui Civic Type R în versiune concept a avut loc în octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Urmareste Automarket
Takanobu Ito, Preşedintele executiv Honda, susţine că viitorul Civic Type R va stabili un nou record pentru o maşină de serie cu tracţiune faţă pe circuitul de la Nurburgring. În prezent, recordul îi aparţine lui Seat Leon Cupra 280 CP, care l-a detronat pe Renault Megane RS, compacta iberică reuşind să parcurgă cei peste 20 de kilometri ai Iadului Verde în doar 7minute şi 58.4secunde.
La fel ca Leon Cupra şi Megane RS, Honda Civic Type R va fi propulsat de un motor 2.0 turbo alimentat cu benzină care angrenează roţile din faţă, aceasta fiind reţeta pentru majoritatea modelelor sportive din segmentul compact disponibile în prezent pe piaţă.

Via Newspress | Honda UK

Comentarii (3)

  • Devine o moda asta bag seama...
    Treaba lor, eu is prea sarac sa dau banu pe ceva neverificat/testat inainte
    5 1
  • apropo vedeti ca deja de cateva luni bune (mai multe decat o stat in picioare recordul seat-ului) megane rs si-a recuperat coroana pe Nurburgring
    2 3
  • uitasem linkul :P

    http://www.automarket.ro/stiri/renault-megane-rs-si-a-recuperat-coroana-la-nurburgring-compacta-este-din-56751.html
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru