Imagini cu viitorul Mercedes-Benz Clasa A "îmbrăcat" în camuflaj: nemții l-au adus în Los Angeles și oferă informații despre noul sistem de infotainment

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 10.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat noul sistem de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas. Noua generație Clasa A o să beneficieze de serviciile acestui sistem.

Mercedes-Benz Clasa A se apropie cu pași mari de o nouă generație. Până în acest moment, oficialii constructorului german ne-au oferit o serie de imagini cu interiorul și doar câteva informații despre noutățile pregătite pentru viitorul Clasa A.

Cu ocazia Consumer Electroinics Show (CES) din Las Vegas, Mercedes-Benz a prezentat noul sistem de infotainment pregătit să debuteze pe Clasa A. În plus, nemții au venit și cu un prototip "îmbrăcat" în camuflaj.

Noul sistem de infotainment pregătit de constructorul german se numește MBUX (Mercedes-Benz User Experience) și are la bază sistemul de operare Linux. Partea grafică este asigurată de NVIDIA, iar sistemul folosește 8 GB de RAM. Clienții vor avea la dispoziție și un slot USB Type C, iar tehnologia permite integrarea sistemelor Apple CarPlay și Android Auto. Pentru cei care folosesc ceasuri inteligente, Mercedes-Benz oferă sistemele de operare watchOS și Android Wear 2.0. Astfel, o serie de funcții integrate în MBUX vor putea fi accesate și cu ajutorul ceasurilor inteligente.

În versiunea de bază, Clasa A va avea două ecrane de 7 inch, în timp ce vârful de gamă o să fie asigurat de două ecrane cu o diagonală de 10.25 inch.

Nemții oferă și o variantă intermediară. Aceasta integrează un ecran de 7 inch în locul ceasurilor de bord clasice și un display de 10.25 inch poziționat pe consola centrală. Pentru o experiență completă, utilizatorul poate opera sistemul cu ajutorul zonelor tactile de pe volan, atingând ecranul sau prin intermediul unui touchpad poziționat pe tunelul median.  

Sistemul MBUX promite experiențe plăcute și o structură ușor de accesat și înțeles. Meniul o să fie structurat pe trei zone diferite (Homescreen, Basescreen și Submenu).

Noul sistem MBUX o să integreze un asistent vocal. Acesta intervine ori de câte ori pasagerii rostesc "Hey Mercedes" (asemănător cu sistemul folosit de Apple) sau apasă un buton amplasat pe volan.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa A promite scaune mult mai confortabile, dar și mai mult spațiu pentru toți pasagerii. Volumul portbagajului crește și el până la 370 de litri, cu 29 de litri mai mult față de actuala generație.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru