Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu peste 5% în ianuarie: Sandero și Duster rămân în top 10 în clasamentul pe modele

de Daniel Popescu
Luni, 04.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat aproape 9.350 de mașini în Franța în luna ianuarie, în scădere cu 5.3%, iar Sandero și Duster ocupă locurile 9 și 10 în topul modelelor cu cele mai mari înmatriculări.

Piața auto franceză a început anul cu o scădere a înmatriculărilor cu 1.1% comparativ cu ianuarie 2017, la circa 155.000 de unități, semn că efectele negative ale introducerii noilor teste WLTP nu au încetat încă.

În acest context, Dacia a înregistrat înmatriculări de 9.350 de unități, în scădere cu 5.4%, ceea ce înseamnă că declinul brandului a fost mai pronunțat decât cel înregistrat de media pieței. Cel mai probabil, această scădere este explicată prin faptul că cele mai multe unități sunt înmatriculate de persoane fizice, iar tradițional vânzările în acest segment sunt mai mici în prima lună a anului.

În ciuda declinului, Dacia a reușit să-și păstreze ambele modele de referință între primele 10 cele mai înmatriculate modele din Hexagon. Astfel, Dacia Sandero ocupă locul 9 în clasamentul general pe modele cu 4.242 de unități și o cotă de piață de 2.7%, în timp ce Dacia Duster este pe poziția a 10-a cu 3.905 unități și o cotă de piață de 2.5%. În 2018, Sandero a ocupat însă poziția a cincea în clasamentul general, care a înregistrat peste 70.000 de unități înmatriculate.

În clasamentul pe mărci, Dacia are o cotă de piață de 6% și a coborât astfel pe locul cinci, fiind depășită de Volkswagen, care a ajuns la o cotă de piață de 6.5% după o creștere puternică a înmatriculărilor cu 17%.

Via Autoactu, CFFA (PDF)

Comentarii (7)

  • Corocsenie Adrian
    Obsesia Dacia continua ! Credeti ca ne intereseaza ce a mai vandut Dacia de la o luna la alta ? Terminati cu postarile astea obsesive cu vanzarile Dacia !
    9 26
  • @CorocsenieAdrian Ai probleme cu capul? De ce naiba suferiti fratilor, e un articol treci peste, citeste pe urmatorul. Numai reactii de salbatici.
    21 7
  • @Corocsenie Adrian
    Da, ne intereseaza, nu iti plac stirile de pe AM...sari peste ele ca nu plangem dupa tine.
    8 9
  • Ar fi bine ca atunci cand anuntati vanzari mari ale Daciei in tara sau in strainatate sa spuneti si cu cat au crecut salariile amaratilor care le produc, ca doar productivitate este, vanzari sunt deci... Dar evident ca nu poate fi vorba de asa ceva!Ma refer la lefuri!
    1 3
  • Corocsenie Adrian
    @Costel
    Tu pune mana si invata sa scrii si sa vorbesti corect limba romana si pe urma sa te bagi in seama bai lache !
    @MarDark
    Figi cat mai poti la Jebel ca acolo iti e locul. Ce mi-ai scris mie, e de fapt oglinda ta !
    3 11
  • EuroNCAP
    Nu au mai ajuns in Franta! :D :D
    +27% Dacia, +28,6% Sandero in prima luna a anului in Spania, intr-o piata in scadere cu 5,1%.
    Sandero este cel mai vindut automobil in ianuarie, a zecea victorie lunara din cariera in Spania.
    Sursa (cu voia @automarket): https://bestsellingcarsblog.com/2019/02/spain-january-2019-citroen-and-dacia-strong-sandero-leads-in-market-down-5-1/
    2 0
  • EuroNCAP
    Informatie si din Italia: piata -7,6%, Dacia +25,7% (unrae.it)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru