Investigații pentru emisii: autoritățile franceze au început ancheta împotriva Grupului PSA Peugeot-Citroen

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 25.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile franceze au demarat oficial ancheta împotriva Grupului PSA Peugeot-Citroen care vizează depășirea normelor de poluare în testele efectuate pe autostrăzi.

Autoritățile franceze au anunțat în luna februarie că solicită procurorilor să ancheteze Grupul PSA Peugeot-Citroen pentru încălcarea testelor de emisii. La vremea respectivă, constructorul s-a arătat "surprins" și "șocat" de această decizie, însă acum surse judiciare au confirmat că procurorii au decis să înceapă efectiv ancheta.

Nu este foarte clar care sunt modelele vizate de anchetă, însă știm că în luna ianuarie autoritățile franceze anunțau că modelul C4 Cactus a emis de 7 ori mai multe noxe în testele de pe şosea. În plus, cinci modele ale Grupului francez au emis mai mult oxid de azot decât limitele europene în cadrul unor teste efectuate pe autostrăzi.

Urmareste Automarket
Totuși, este deja cunoscut faptul că numeroși constructori profită de o lacună a regulamentului european prin care tratamentul pentru emisii este redus atunci când motorul rulează la temperaturi mai mari, așa cum se întâmplă pentru autostrăzi, pentru a proteja unitatea de propulsie.

Pentru moment, Grupul PSA a afirmat că a luat la cunoștință de decizia procurorilor și că va colabora în cadrul anchetei, dar a reiterat faptul că modelele sale respecta normele de poluare în toate țările în care sunt comercializate.

Anterior, Grupul Volkswagen, Renault și Fiat-Chrysler au intrat de asemenea în atenția autorităților franceze din aceleași motive.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru