Ion Țiriac se oferă să salveze Bucureștiul de gropi

de Sebastian Toma, Foto: Pagina de Media
Miercuri, 04.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat într-un interviu televizat că se oferă să repare pe cheltuiala proprie toate gropile din București, titrează cei de la Capital.

Urmareste Automarket
Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni din România, a declarat în cadrul unui interviu la postul B1 TV că este dispus să scape Bucureștiul de toate gropile. Omul de afaceri care are o avere estimată la 1.2-1.3 miliarde de euro spune că nu are nevoie de sprinijult statului pentru a repara gropile din Capitală, singurul lucru pe care îl solicită de la autorități fiind autorizația de lucru pentru companiile pe care le va angaja din fondurile proprii pentru a repara toate gropile din București. Țiriac a declarat că poate să astupe 30.000 de gropi într-o lună de zile și că vrea doar permisiunea autorităților pentru a-și realiza promisiunea.

”Facem o campanie, eu o plătesc, luăm un tractor, o batoză și sunt gata să fac pariu că în trei săptămâni am astupat toate gropile din România.

Eu astup 30.000 de grobi în București într-o lună de zile. Pun câți bani vreți. Țineți minte și hai, dă-i drumul. Hai să facem gropile”, a declarat omul de afaceri Ion Țiriac în cadrul unui interviu la postul B1 TV.

Urmareste Automarket
Fostul tenismen român a propus să repare gropile din București din averea proprie pentru a asigura siguranța concetățenilor săi. Ion Țiriac nu este la prima ieșire publică în care și-a exprimat dorința de a ajuta financiar diferite probleme.
În cazul gropilor din București, Ion Țiriac a fost mișcat de tragedia polițistului Bogdan Gigina, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă din asfalt în timp ce conducea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Dosarul privind acest accident este deja deschis la Parchetul General, existând suspiciuni cu privire la legalitatea utilizării unei coloane oficiale de către Gabriel Oprea la momentul respectiv.

Via Capital | Ziare | Sursă foto

Comentarii (17)

  • Asta nu intelege mediul inconjurator in care se afla, dar el continua sa faca analize, sa vina cu planuri, cu propuneri, cu idei. Asta, Ovi Vantu si Becali.

    Mergeti tata la pescuit si la impuscat de porci, mai aveti un pic de timp pe lumea asta... mai bine nu va mai stresati si va bucurati de el.
    11 39
  • Nu cred ca mai avem ceva de pierdut, mai ales pentru o luna in plus sau in minus... sunt chiar dispus sa-i acordam si un an intreg.

    Am lasat deja zeci de ani si zeci de primari, contzopisti, administratori de regii, firme de apartament, functionari si functionarei sa se ocupe de gropi...

    Daca un om bogat, indiferent cum o fi el, nu-l cunosc personal, are o revelatie spre finalul vietii sa devina filantrop, sa poata intoarce inapoi in societatea din care a prosperat o bucata din avere spre rezolvarea unor probleme ale semenilor, mie unul mi-ar placea sa risc!

    Cultura filantropiei si donatiilor majore este bine inradacinata in economiile dezvoltate, unde miliardarii au scoala, educatie economica si averi solid cladite, nu de carton, si preiau din responsabilitati sociale, cu scoli si spitale fondate care le poarta numele.

    Pentru ca vad ca oricum, dupa toata plata taxelor, tot din donatii private (si chiar donari... de sange), mici si marunte de la mici si marunti dar multi, se rezolva punctual problemele.

    Macar sa vina cate unul din top 100 lunar sa ia cate o rezolvare din asta in brate, daca statul actual si circuitul taxelor in natura sunt, pana la o reformare serioasa si de dorit, scurtcircuitate de atata vreme.

    Doamne ajuta!
    42 3
  • @mowGly, tu nu stii ce balarii vorbesti copile. Cea ce face Ion Tiriac este de apreciat. Bucurestiul este plin de gropi si denivelari. Eu ca cetatean al acestui oras ma simt un adevarat pilot de F1 cand ocolosesc gropile in ultimul moment, cateodata le iau in plin pe toate, iar suspensia masinii nu suna chiar placut in acele momente.
    18 15
  • Scorpionul_negru
    Stati linistiti ca nu o face pt. popor ! O face tot pt. el ca nu ii convine sa iasa cu 918 Spyder sau cu ce mai are prin garaj sa isi distruga baia de ulei sau mai stiu ce e la masina. Si-a dat seama ca nu are pe unde merge cu masinile stranse in muzeu si acum investeste in domeniul public.
    13 27
  • Dupa ce ca suntem vai de noi, rahatiti la fund, mai suntem si cu coada pe sus ! Cred ca se poate face o analiza rapida si un studiu daca e fezabil ce a spus tiriac, se deschide un cont unde sa toarne banii garanti pentru lucrari si se incepe treaba. I se da un termen scurt, asa cum a si enuntat miliardarul si..la treaba ! Si fara spaga ! Ca de aia stam in mocirla de zeci de ani ! Treburile sunt asa simple daca nu ar fi corbii deasupra !
    25 2
  • O chestiune populista care nu va rezolva absolut nimic, dimpotriva, creeaza un precedent periculos: ce rost mai are sa platim taxe din care sa fure politicienii, mai bine sa vina bogatasii sa ne repare gropile.
    Ma mir ca un afacerist ca el care se presupune ca intelege cum tb sa functioneze o economie sanatoasa si un stat sanatos vine cu o astfel de propunere populista. Asa, orice bogatas poate sa vina si sa spuna "las' ca fac eu daca nu face statul", iar multimea sa fibrileze de fericire ca-si poate bea berica in liniste daca vine ala cu bani sa rezolve, iar intre timp, sa ramane acelasi sistem corupt.
    5 18
  • nu o sa primeasca aviz pt reparatii... ca asa e in romania asta. oameni vechi cu mentalitati si mai vechi. daca nu ai cu cine, ce sa faci? ne bucuram oricum pentru initiativa.
    15 1
  • Rițiac
    Nu poate astupa el ce sapa ăștia .
    Sapatorii romani, sunt cei mai rapizi din lume.
    Si cei mai imprevizibili.
    14 0
  • @Madalescu te cred si cand Tiriac o sa le si repare, primit ca o sa-l iau in brate si o sa-i cer un autograf pentru tine. Pana atunci, mi se pare ca vorbeste avioane. Ar fi prima data ? nu cred. Atatea promisiuni si vorbe goale am auzit, mai ales in ultima vreme, incat nici daca vine Iohannis si-mi jura in genunchi ca maine o sa rasare Soarele, o sa am dubii.
    Dar, uite ca Ponta s-a tinut de promisiunea lui... cu intarziere ce-i drept, dupa insistentele unui popor, dar a facut-o. Deci, sperante exista.
    14 1
  • Iulian
    Va aduceti aminte testul cu Renault-ul facut prin Dobrogea?In acel test era un filmulet cu un drum plin de gropi,daca se mai puteau numi gropi(mai degraba cratere),la limita dintre jud. Constanta si jud. Tulcea.Ce este inteesant este faptul ca acel drum a fost pietruit de primarul primei localitati tulcene,practic era un pietris marunt pe care la amestecat cu un fel de praf rezultat tot de prin carierele de piatra dupa care a trecut si cu un utilaj de tasat peste el....Care a fost rasplata celor de la drumuri pentru ca a incercat saracul om sa le mai faca pe cheltuiala lui ceva din atributiile lor???6000 lei amenda....cam asta e tara in care traim....
    17 0
  • La nevasta-mea in sat oamenii si-au bagat picioarele in autoritati, aprobari si legislatie si s-au apucat fiecare sa toarne beton pe strada in fata casei. Au pus mana de la mana si si-au facut strada. Cateoadata este incredibil in ce hal de degradare pot ajunge oamenii si cat de nesimtiti sunt cei de la conducere.

    Anul trecut am fost intr-un sat din Moldova pe granita cu Rep. Moldova. Pai dumul ala de la iesirea din Onesti spre Tecuci era mai rau ca strazile germane dupa ce B-17 isi lasau gainatul pe ele in timpul razboiului. In satul de care vorbeam, primarul a inceput sa asfateze strada principal si pentru ca n-a mai fost ales, a lasat drumul cu asphalt pe o singura banda. Ca la nebuni.

    Legat de subiect, eu zic sa nu-l criticam pe Tiriac. Ca si antevorbitorii mei, nu-mi dau seama de ce un om capabil ca el, sta in umbra si lasa toti dobitocii sa se perinde la fraiele Romaniei. Si el nu e singurul caz. Pana cand oamenii cu adevarat capabili vor fi dati la o parte si tinuti in umbra de clica asta nenorocita?

    Am observat ca in general, oamenii putred de bogati realizeaza la sfarsitul vietii inutilitatea banilor si incearca sa dea un sens gramezilor de aur din seifurile bancilor. De unde si atatea acte caritabile. Warren Buffet, Bill Gates, George Soros sunt doar cativa dintre ei. Bine ca macar avem si noi unul de samanta in Romania :)
    11 1
  • @moUcly, ar fi cazul sa intelegi ca nu-i deloc placut sa auzi suspensiile mereu ''zdrang zdrang'' cand dai intr-o gropita, pardon ''gauroi'' mai de graba. Sau sa auzi cu trosneste bordul masinii si cum vibreaza scaunele, deloc placut pt oua. Cu atat mai rau pt o masina '' reciclabila Jarmana''.
    4 15
  • Intr-o tara normala asa ceva ar fi de neacceptat. De-asta exista primarii, de-asta exista oameni a caror raspundere este si aceasta problema, de-asta platim taxe, impozite si roviniete. Repet, asa ar trebui sa fie intr-o tara normala. In acest caz ar fi sfidator sa vina un x plin de bani (in sensul ca nu are nici o legatuta cu cei care sunt in funtie sa ia asemenea decizii) si sa repare el gropile ca e... cineva. Cu ce firma face? Cu ce utilaje? Cu ce fel de asfalt? In calitate de ce face? Ce garantie poate oferi ca lucrarea nu este facuta cu materiale care nu au fost furate sau au intrat frauduros in posesia "mustaciosului|"? Cu ce bani? Cu banii lui? Hai, nu ma innebuni! Un miliardar se gadeste sa faca gesturi caritabile pentru noi toti. Eu stiu ca ei faca gesturi caritabile pentru cei saraci si cu probleme foarte mari. Si chiar fac. Diferenta este ca spre deosebire de un mare cioban, ei prefera sa ramana anonimi. Ca in groapa da si unul cu Matizul, da si unul cu BMW Seria 7. Deci stati linistiti ca asta cu asfaltarea gropilor este un pretext pentru cineva sa aiba niste beneficii. De exemplu pentru niste terenuri sau pentru niste cladiri.
    10 3
  • PS: Va plangeti de gropile din Bucuresti. Acum doua luni am dat cu 120 km/h intr-o groapa de pe A1, de am crezut ca am rupt masina in doua. Si na belea ca nici de data asta nu am reusit. Spre surprinderea unuia de aici. Il las pe el sa ghiceasca cu ce masina eram.
    10 1
  • se pregateste sa candideze?
    5 3
  • petrush
    1 nu trebuie coparat tiriac cu vantu si cu becali
    2 chiar sunt curios ce se va intamla .el nu stie oare ca in bucuresti sunt gropi pe care autoritatile le astupa de 3 ori pe an ? daca ii scapa de cheltuiala ce vor face cu tatia bani ?
    0 3
  • AndreiRN
    Hahahahaha ....
    Noroc cu tiganul ca altfel Romanul ar fi in noroi pana la glezna.
    Jos palaria Ioane.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru