Jerry Seinfeld e mai bogat cu 22 de milioane de dolari, dar mai sărac cu 15 mașini clasice Porsche

de Mircea Meşter
Marti, 15.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre cei mai cunoscuți actori de comedie din SUA a decis să "dea mai departe" 15 dintre cele 150 de mașini pe care le are în colecția sa. Licitația a adunat 22 de milioane de dolari.

Colecția de mașini deținută de comediantul american Jerry Seinfeld a sărăcit în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. Actorul cunoscut românilor din filmul omonim a decis să vândă 15 mașini de colecție Porsche pe care le deținea, iar licitația care a avut loc în Florida a fost considerată un succes. 

Jerry Seinfeld a terminat weekend-ul cu 22 de milioane de dolari mai bogat, dar cu 15 mașini în minus în colecția în care se mai află însă în jur de 140 de piese de colecție construite în toate epocile.

 

Esential 15 exemplare Porsche a vândut Jerry Seinfeld în licitația care a avut loc în Florida.
22.000.000 de dolari a adunat Seinfeld în urma licitației.
Cel mai valoros exemplar înstrăinat de Jerry Seinfeld este un Porsche 550 Spyder construit în 1955 care a fost cumpărat cu 5.3 milioane de euro (foto sus). Pe următoarele locuri în topul valorii nete se află un Porsche 718 RSK din 1959 (2.9 milioane de dolari) și un Porsche 911 Carrera 3.0 din 1974 pentru care actorul american a primit 2.3 milioane de dolari.

"Nu mă gândesc la mine ca la un colecționar.

Pur și simplu iubesc mașinile. Și iubesc în continuare aceste mașini, care astăzi pleacă din garajul meu. Dar e timpul ca ele să fie trimise înapoi în lume, pentru ca alții să se bucure de ele așa cum am făcut-o eu", a declarat Jerry Seinfeld. Lista completă de mașini vândute de actorul american la licitație poate fi consultată pe site-ul oficial al casei Gooding&Company.

Comentarii (2)

  • WOW !
    2 0
  • Titlu: "dar mai sărac cu 15 mașini clasice Porsche"
    Subtitlu: "a decis să "dea mai departe" 15 dintre cele 150 de mașini pe care le are"
    Paragraful 1: "a decis să vândă 15 mașini de colecție Porsche"
    Paragraful 2: "dar cu 15 mașini în minus în colecția în care"
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru