Kia și Hyundai prezintă un sistem de încărcare automată pentru mașini electrice: lansarea comercială este planificată pentru 2025

de Daniel Popescu
Marti, 08.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia și Hyundai au prezentat un sistem care permite unei mașini electrice să se conducă automat la stația de încărcare wireless și apoi să se parcheze singură pentru a permite și altor mașini să se încarce.

Kia și Hyundai s-au gândit la dezvoltarea unui sistem care are potențialul de a rezolva una dintre problemele care se vor acutiza pe măsură ce mașinile electrice devin din ce în ce mai populare.

Cei doi constructori asiatici au prezentat la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la La Vegas o tehnologie care automatizează complet procesul de încărcare al unei mașini electrice în cazul utilizării unor stații wireless.

Astfel, cu ajutorul unei aplicații de smartphone, proprietarul unei mașini electrice va putea permite vehiculului să se conducă automat la o stație de încărcare wireless. După finalizarea încărcării, mașina va utiliza sistemul Automated Valet Parking System (AVPS) pentru a căuta un loc de parcare în apropiere. Ulterior, șoferul va putea chema mașina prin aceeași aplicație de smartphone.

Principalul avantaj al sistemului este că elimină necesitatea ca șoferul să fie prezent atât la inițierea procedurii de încărcare, cât și la finalizarea încărcării.

Pe de altă parte, sistemul este compatibil doar cu stațiile de încărcare wireless, care oferă timpi lenți de încărcare.

Totuși, este posibil ca parametri de funcționare ai sistemului să se îmbunătățească până în 2025, atunci când Kia și Hyundai intenționează să lanseze acest sistem în producție de serie, pe viitoarele sale mașini autonome cu nivel de autonomie 4.

Cei doi constructori au anunțat anterior că vor lansa primele mașini cu funcții autonome în 2021, iar primele modele complet autonome sunt așteptate în 2030.

Via Hyundai Motor Group

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Nice !!

    Poate ar trebui obligaţi ca orice benzinărie să aibă o priză încărcare electrică
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru