Lista noilor motoare și versiuni pe care BMW le va introduce în 2015 pe modelele sale

de Bogdan Mirică
Joi, 15.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că primăvara lui 2015 va aduce o serie de modificări importante în gama sa actuală de modele. Este vorba despre motoare și versiuni entry-level noi.

Urmareste Automarket
Pentru a rămâne în vârful ierarhiei constructorilor premium, BMW trebuie să înoiască mereu oferta pentru clienții săi din Europa și nu umai. Motiv pentru care anul 2015 va fi martorul unor îmbunătățiri aduse întregii gamei BMW. Mai exact, începând cu luna martie a acestui an, constructorul bavarez va extinde lista de motorizări și echipări a mai multor modele.

BMW Seria 2 primește un motor cu trei cilindri

Fanii motoarelor pe benzină au acum la dispoziție și unitatea de 1.5 litri

Esential 136 de cai putere oferă motorul cu trei cilindri instalat pe versiunea BMW 218i
3.8 litri/100 de km va consuma versiunea 218d Active Tourer.
Primul pe listă este actualul Seria 2, care se va bucura de serviciile noului motor pe benzină, cu numai trei cilindri, de 1.5 litri, capabil să dezvolte 136 de cai putere și 220 de Nm. El va putea fi asociat opțional unei transmisii automate Steptronic și se va regăsi în gamă sub indicativul 218i, fiind disponibil pentru ambele variante de caroserie: coupe și cabrio. Cu această configurație sub capotă, 218i Coupe va putea accelera de la 0 la 100 de km/h în 8.6 secunde, în vreme ce 218i Cabrio va avea nevoie de 9.6 secunde.

Tot în gama lui Seria 2, mai exact în cazul versiunii 220d, BMW va introduce pe lista de opționale și tracțiunea integrală xDrive.

Nu vor lipsi nici echipările noi: Advantage, Luxury Line, Sport Line și M Sport.

BMW Seria 2 Active Tourer devine mai economic

BMW Seria 2 Active Tourer promite un consum record.

Proaspăt lansat în 2014, BMW Seria 2 Active Tourer, primul monovolum și model cu tracțiune față din istoria BMW, are parte și el de ceva noutăți. Este vorba despre o versiune diesel nouă, 214d, pusă în mișcare de un diesel cu trei cilindri, de 1.5 litri, capabil să dezvolte doar 97 de cai putere și 220 de Nm.

Consumul noului 214d va fi de numai 3.8 litri/100 de km, iar emisiile vor scădea sub pragul psihologic de 100 g/km, la fix 99 g/km.

BMW Seria 3: un nou diesel entry-level

Un nou diesel de 116 cai putere.

Cel mai vândut model din gama BMW și în 2014, actualul Seria 3 se pregătește de un facelift, însă până atunci face loc unei noi versiuni diesel entry-level. Este vorba despre 316d, echipat cu popularul motor de 2.0 litri, dispus însă să ofere doar 116 cai putere și 270 de Nm.

Disponibil atât pentru varianta sedan cât și pentru cea Touring, noul motor garantează o accelerație de la 0 la 100 de km/h în 10.6 sau 11.1 secunde, în funcție de transmisia aleasă (cutie manuală sau automata Steptronic cu 8 rapoarte).

BMW Seria 4 promite un diesel accesibil

Noua versiune BMW 418d va avea 150 de cai putere.

Chiar și fratele mai sportiv, BMW Seria 4 va fi declinat în noi versiuni, unele dintre ele extrem de cuminți. Este vorba despre dieselul entry-level 418d, echipat cu un motor care livrează 150 de cai putere și 320 de Nm.

În plus, toate versiunile 420d Coupe, 420d xDrive Coupe, 420d GranCoupe și 420d xDrive Gran Coupe vor beneficia de un nou motor diesel de 2.0 litri, gata să ofere cu 7 cai putere și 20 de Nm în plus, totalizând astfel 190 de cai și 400 de Nm.

BMW Seria 5 primește Edition Sport

BMW Seria 5 promite accesorii sportive.

Începând cu primăvara acestui an, Seria 5 sedan și Seria 5 Touring vor beneficia de o ediție specială.

Ea se va numi Edition Sport și va include o serie de îmbunătățiri estetice pentru interior și exterior.

Ediția va include volan sport îmbrăcat în piele, lumini de ceață de tip LED, finisajul BMW Individual High Gloss Shadow Line precum și un set nou de jante de 18 inch, cu design revizuit. Edition Sport va putea sublinia caracterul dinamic al modelului german, dar nu va fi disponibil împreună cu veriunile M Performance, echipate deja cu detalii sportive specifice.

BMW M3, M4 și M4 Cabrio - personalizări multiple

Una dintre noile culori oferite de BMW Individual pentru BMW M4.

Nici modelele de performanță M3, M4 Coupe și M4 Cabrio nu vor fi ocolite de valul îmbunătățirilor. Toate trei vor oferi clienților o listă și mai lungă de opționale BMW Individual. Divizia de personalizare a constructorului bavarez le va oferi celor cu dare de mână noi culori de caroserie, precum și tapițerii din piele cu nuanțe noi și piele pentru planșa de bord în cazul lui M4 Coupe.

BMW i8, mai generos în standard

BMW i8 își va tenta clienții cu o echipare mai generoasă.

Ajungem și la BMW i8, supercarul hibrid al producătorului german, care va fi oferit din primăvară cu o listă mai generoasă de echipamente standard și noi opțiuni pentru interior.

Printre opțiuni se află și designul Carpo Carum Grey, care combină pielea clasică naturală cu pielea perforată penru a crește percepția calității.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru